De asemenea, unii dintre aceşti câinii provin de la rudele locuitorilor sectorului 2 care au decedat, iar urmaşii acestora nu doreau sau nu puteau să continue întreţinerea animalelor care ar fi ajuns tot în stradă, unde s-ar fi înmulţit şi ar fi crescut numărul animalelor fără stăpân.
Cei care au adoptat deja un câine şi-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar în parte, sumă din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate.
Pe primul loc al numărului de câini adoptaţi la distanţă sunt cetăţeni din Franţa, urmaţi de cei din Anglia, Germania şi SUA care au sărit în ajutorul animalelor şi le-au salvat de la moarte, asigurându-le o viaţă liniştită.
De asemenea, foarte mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă şi de cetăţeni din: Canada, Danemarca, Elveţia, Italia şi Luxemburg care nu au rămas indiferenţi la soarta câinilor din România şi au decis să se implice prin achitarea costurilor necesare îngrijirii lor în continuare.
La rândul lor şi românii au fost interesaţi de adopţia la distanţă a unui câine din sectorul 2, fiind preluaţi de iubitori de animale din: Bucureşti, Arad, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Sibiu etc.
Condiţiile de adopţie la distanţă a câinilor au fost următoarele:
• persoana care adoptă la distanţă un câine trebuie să plătească regulat suma de 77 de lei ce reprezintă contravaloarea întreţinerii lui,
• adoptatorul a încheiat un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigură cheltuielile aferente întreţinerii câinelui pe care l-a ales şi trebuie să anunţe centrul cu cel puţin 30 de zile înainte despre intenţia de reziliere a documentului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro