Mergi direct la conținut »
Frans Timmermans recomandă Marii Britanii să anuleze Brexitul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Frans Timmermans recomandă Marii Britanii să anuleze Brexitul

Frans Timmermans recomandă Marii Britanii să anuleze Brexitul

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a declarat, miercuri seara, în timpul unei dezbateri electorale cu principalul său contracandidat la funcția de președintele al CE că speră ca Marea Britanie să se răzgândească cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană.

Regatul Unit ar trebui să folosească următoarele luni pentru a regândi decizia de ieşire din Uniunea Europeană. „În mod absolut, eu sper că Marea Britanie va rămâne în UE”, a declarat Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE, centru-stânga) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Sper că actuala perioadă de amânare (a Brexit -n.red) va fi folosită de Marea Britanie pentru a se calma şi a regândi puţin lucrurile, poate ca politicienii să fie mai responsabili cu promisiunile pe care le fac, iar apoi să reanalizeze problema spre sfârşitul anului. Cine ştie ce s-ar putea schimba între timp”, a afirmat Timmermans, conform agenţiei de presă Reuters.

Contracandidatul lui Timmermans la președinția CE, Manfred Weber, candidatul PPE, a declarat la rândul său că nu are nimic împotrivă ca Marea Britanie să rămână în UE. „Nu am nicio problemă ca britanicii să participe la alegerile europene, nu mă opun participării lor la procesul decizional al viitorului uniunii noastre”, a spus Weber în cursul dezbaterii.

Sondajele de opinie arată că mulţi britanici şi-au schimbat opiniile şi preferă acum rămânerea ţării în Uniunea Europeană, după ce referendumul din 2016 a decis Brexitul cu un raport de 52% la 48%.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. În cazul în care Marea Britanie nu va decide ieşirea din UE până la alegerile europarlamentare programate în mai, va trebui să participe la scrutin.


Citește și: Klaus Iohannis şi-a lansat a treia carte, a criticat PSD și Guvernul ”antieuropene” și a atenționat asupra extinderii analfabetismul. ”Avem, din păcate, şi persoane publice care au dificultăţi în a exprima o idee într-o frază coerentă”


 

Close
Închide
  Close