Hackerii lansează constant e-mail-uri înșelătoare, menite să păcălească ținte din industria ospitalității, care procesează cantități mari de date despre cardurile bancare, prin echipamentele de tip POS folosite pentru plată.
„Ne așteptăm să facă tot mai multe victime”
Vechea armă a FIN8, denumită Badhatch, era capabilă să ruleze fișiere executabile, să transmită date prin terți către atacatori și să facă inclusiv capturi de ecran pe dispozitivul infectat. Noua armă, denumită Sardonic, este o versiune mult mai sofisticată decât cea veche.
„Ne așteptăm ca noua armă, Sardonic, să fie îmbunătățită constant și să facă tot mai multe victime”, a afirmat Bogdan Botezatu, director de cercetare în amenințări informatice la Bitdefender.
Potrivit sursei citate, atunci când armele hackerilor sunt detectate, aceștia le retrag temporar de pe piață și revin cu unele mai sofisticate.
Specialiștii au unele recomandări pentru bănci, companiile din HoReCa și magazinele online. Acestea trebuie să păstreze sistemele critice de tip POS într-o rețea complet izolată de cea folosită de angajați și clienți și de a verifica cu atenție expeditorul e-mailului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.
De asemenea, ei trebuie să evite accesarea de fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu se așteaptă vreun mesaj.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro