Legendele spun că acest oraș a fost abandonat de locuitorii săi și ignorat de către invadatorii romani în secolul III Î.Hr. Astfel, acesta este singurul care a supraviețuit din perioada feniciană și cartagineză.
De la metropolă la oraș fantomă
Kerkouane, odinioară o metropolă feniciană înfloritoare, a devenit un oraș-fantomă odată cu abandonarea sa în timpul luptelor cu romanii. Tocmai aceasta decizie s-ar parea ca a salvat în cele din urmă orașul.
Dupa cel de-al treilea război punic care a dus la anexarea Adricii de Imperiul Roman, romanii nu l-au reconstruit. Zidurile sale, deși în descompunere, dau dovadă de o rezistență impresionantă și supraviețuiesc încă și în ziua de astăzi.
Vestigiile descoperite aici au dezvăluit faptul că orașul cartaginez era dotat cu toate facilitățile, inclusiv bazine de apă pentru uzul casnic și băi, iar casele tradiționale dispuse de-a lungul trotuarelor erau decorate cu mozaicuri primitive.
Orașul prădat de vânătorii de comori
Bogățiile arhitecturale ale orașului și artefactele preistorice au atras de-a lungul timpului atenția vânătorilor de comori care au încercat, iar mulți dintre ei au și reusit să fure un număr destul de mare de obiecte prețioase. Au mai rămas, însă, suficiente, le poți admira și tu în muzeele din oraș. Printre acestea se afla și sarcofagul unei femei identificată ca fiind Astarte, zeița supremă în mitologia feniciană, conform documentelor istorice, care ar fi fost de fapt, prințesa de Kerkouane.
Early Booking Tunisia
Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),
+40 264 504 080
Geanina Ichim
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro