Domeniile angajatoare fruntaşe în 2010 nu s-au înscris într-o categorie anume în ceea ce priveşte tipul joburilor propuse. Românii interesaţi de locurile de muncă în străinătate au putut alege între ofertele care nu cereau studii şi/sau experienţă sau ofertele de angajare adresate muncitorilor calificaţi şi persoanelor cu studii universitare şi/sau de specialitate.
Departamentul „personal medical şi sanitar” a avut cele mai multe poziţii vacante în 2010, respectiv 21.941, fiind însă urmat de domeniile „construcţii” (16.637 poziţii vacante) şi „restaurant” (13.735 poziţii vacante). Cei mai căutaţi muncitori români în 2010 au fost inginerii, informaticienii, agricultorii şi bonele, precum şi personalul calificat pe meseriile industriale, în asistenţa la domiciliu, sau în turism şi serviciile hoteliere.
Ofertele de angajare în străinătate au fost variate şi în ceea ce priveşte ţările în care s-a plecat la muncă: 62 de ţări, exceptând România, reprezentând toate continentele. Cu toate acestea, primele 13 ţări, după numărul de poziţii disponibile, au fost ţări membre ale Uniunii Europene, excepţie făcând poziţiile 8 (S.U.A.) şi 10 (Vase de croazieră). De altfel, aproape 85% din totalul ofertelor de angajare au venit din spaţiul economic european (EEA). Au urmat apoi ofertele din Orientul Mijlociu (respectiv 6%), cele de pe continentul american (4%), din Africa şi Orientul Îndepărtat.