MENIU CAUTĂ

Incredibil! Ea este Adelina, a doua fiică a fraţilor incestuoşi | Vasile şi Luminiţa Dodu, din Mogoşeşti, Iaşi, au devenit iar părinţi

Distribuie

Fraţii Luminiţa Lăţescu şi Vasile Dodu se ascund de lume de aproape un an şi două luni, de când li s-a născut al doilea copil. Nu vor să afle nimeni că încă se iubesc şi că au relaţii intime, pentru că autorităţile le-au interzis acest lucru în 2007, când s-au căsătorit şi Luminiţa a dat naştere primului copil, Andreea. Au susţinut atunci că nu ştiau că au aceeaşi mamă, însă instanţa le-a anulat certificatul de căsătorie. Hârtia oricum n-avea nici o importanţă pentru ei. Au continuat să locuiască împreună, să se iubească şi să facă copii. “Pe Adelina am născut- o anul trecut, pe 8 mai”, spune Luminiţa. Scoate dintr-un dulap certificatul de naştere al fetiţei. În dreptul rubricii care desemnează tatăl e trasă o linie albastră. Vasile Dodu nu şi-a recunoscut fetiţa pentru a nu avea probleme cu legea.

Fata cea mare este la grădiniţă

De teamă, Luminiţa infirmă acest lucru. ”Eu am mai avut o relaţie cu un bărbat şi când am rămas gravidă n-am ştiut al cui e copilul”, spune tânăra, care nu neagă însă dragostea dintre ei: ”Noi ne iubim, dar nu mai e ca la început”.
Vasile însă se zbate să întreţină familia şi e singurul bărbat din viaţa Luminiţei. Lucrează cu ziua pe unde poate. Ultima oară a muncit la un gater şi cu banii de acolo şi-au luat lemne pentru iarnă. ”Avem şi alocaţiile fetelor, 240 de lei. Noi ne descurcăm, sănătoşi să fim. Orice să mi se facă pe lumea asta, dar să nu-mi ia copiii”. Andreea (4 ani) este la grădiniţă. Părinţii au strâns bani ca fetiţa să poată merge într-o excursie. ”Avem grijă de ele, că-s lumina noastră. Le cumpărăm haine, Andreea are în fiecare zi şi pachet la grădiniţă”, explică Vasile. E însă speriat de faptul că ar putea fi acuzat din nou de incest.

Autorităţile se spală pe mâini

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi spun că ceea ce se întâmplă în casa Luminiţei şi a lui Vasile este treaba lor, atât timp cât copiii nu sunt maltrataţi. ”Moralitatea nu este problema noastră. Noi nu putem interveni dacă autorităţile locale nu ne sesizează un abuz asupra celor mici. Mai bine că fetiţa are două linii în dreptul tatălui pe certificatul de naştere”, a declarat, pentru Libertatea, Tiberiu Banta, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Declaraţia şocantă a bărbatului: «M-am simţit foarte bine când a devenit femeia mea!»

Luminiţa şi Vasile au aceeaşi mamă. După ce l-a născut pe băiat, femeia l-a lăsat în grija părinţilor ei, a plecat din sat şi s-a măritat din nou. Cu următorul bărbat a făcut şapte copii, printre care şi Luminiţa. Ce doi tineri s-au cunoscut la discoteca din Mogoşeşti. S-au îndrăgostit şi au decis în 2007 să se căsătorească, susţinând că, în momentul în care au mers la starea civilă, nu ştiau că sunt fraţi. ”După ce ne-am luat, am adus-o pe Luminiţa acasă la bunicii mei. Când bunica a auzit că o cheamă Luminiţa Lăţescu, s-a schimbat la faţă şi mi-a spus că e sora mea. Oricum, m-am simţit foarte bine când a devenit femeia mea”, spunea Vasile în 2007.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii