Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundații în Vâlcea! Zeci de oameni au gospodăriile pline cu apă | FOTO

Inundații în Vâlcea! Zeci de oameni au gospodăriile pline cu apă | FOTO

„Azi noapte când a lovit viitura şi a văzut apa peste tot s-a speriat, i-a crescut tensiunea şi a făcut o criză, spre dimineata s-a simtit tot mai rău , soldatii au scos-o pe braţe”, a declarat un apropiat de-al femeii.

Ambalunata a ajuns la caz la 40 de minute după primul apel la 112 . „Am sunat si eu si seful de post, si toată lumea, ne spunea că nu au maşini, să aşteptăm. Şi am așteptat în stradă în mașina unui vecin. Am crezut că moare până ajunge salvarea, era palidă, îmi spunea că o doare în piept și-i curgeau lacrimile pe obraz”, a povestit soţul bolnavei.

Lina Borcan de 47 de ani este internată la Spitalul Judetean Vâlcea, starea ei este stabilă.

În oraşul Băbeni dezastrul a început în cursul nopţii când o viitură puternică a rupt digul de protecția al râul Stăncălău iar apele s-au revarsat spre zona locuită 25 de gsopodării sunt inconjurate de ape care masoare și o jumătate de metru Armata și pompieri au intervenit pentru evacuarea animalelor și bunurilor din case.
„Am urcat porcii în pod, nu aveam pe unde să îi scoatem , era apa mare. Dacă îi lăsam în coteţ mureau înecaţi, lucrurile le-am dus pe la vecinii la care nu a ajuns apa”, sustine un localnic.

Oamenii au fost au fost avertizați sa părăsească locuintele în cazul în care apele cresc. „Dacă nu o vor face de buna voie vor fi evacutati forțat”, anunță autoritaile.

În sectorul locuit unde s-au revarsat apele s-a creat un adevărat lac de acumulare care se intinde pe aproape un hectar. „Drumul este inundat, nu se poate circula motiv pentru care avem dispozitie un camion pentru a ajuta oameni să transporte tot ce scot din case. Soldatii au făcut baraje din saci de nisip în fata caselor să nu intre apa”, sustine maior Florentin Duman de la  Unitatea Militara Panait Donci Rm Valcea.
Lucratorii de la ape încerca sa repare digul pentru a stopa revarsarea apelor. În judetul Valcea pompierii intervin în 7 localităţi pentru a scoate apa din zeci de case și beciuri. Comitetul pentru situații de urgența monitorizează toate zonele cu probleme pentru limitarea pagubelor.

Foto: Nicoleta Ene

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close