Mergi direct la conținut »
Isărescu: "Plata impozitelor dă dreptul românilor să ceară spitale și autostrăzi"
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Isărescu: „Plata impozitelor dă dreptul românilor să ceară spitale și autostrăzi”

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a declarat azi că românii trebuie să conștientizeze obligația de a-și plăti impozitele, pentru a putea cere statului, în schimb, spitale și autostrăzi.

„Observăm că pentru mulţi, plata impozitelor este o corvoadă şi poate chiar a fost, date fiind unele experienţe din trecut. Sistemele însă se modernizează, astăzi plătim impozite online, lucrurile se simplifică.

Mai este însă un pas la acest nivel al mentalităţii. Conştientizarea faptului că plata impozitului este unul din actele cetăţeneşti care ne dă dreptul să cerem statului să îşi îndeplinească menirea”, a spus Isărescu, în cadrul conferinţei „TAXEDU – Educaţia fiscală a tinerilor europeni prin mijloace digitale”.

Soft pentru tineri

„Spunea cineva «Nu îmi place să plătesc taxe, dar îmi place să dorm liniştit noaptea». E deja un pas. Dar mai mult decât atât, trebuie să înţelegem că fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi, şcoli şi spitale civilizate, aşa cum toţi ne dorim”, a spus Isărescu.

„Nu în ultimul rând, doresc să menţionez rolul tehnologiei. Aţi remarcat cred, ecranele de la intrarea în sală şi sunt convins că v-au captat interesul. Nu putem să facem educaţie eficientă astăzi fără aportul tehnologiei. Copiii şi tinerii sunt atât de conectaţi la fenomenul IT, la internet, încât hârtia începe să devină pentru ei anacronică şi plictisitoare.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

Trebuie să ţinem pasul cu aceste evoluţii şi să găsim modalităţile şi canalele cele mai eficiente pentru a comunica. În curând şi noi, Banca Naţională, vom avea un asemenea soft, prin care să explicăm tinerilor cum se formează dobânda, cursul valutar, cum acţionează banca centrală şi cum circulă banii”, a încheiat guvernatorul.


EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”

Close
Închide
  Close