Perioada de detenție se va calcula din momentul extrădării pe teritoriul Federației Ruse sau din momentul încarcerării acesteia în altă țară.

Văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost dată în urmărire națională.

Iulia Navalnaia a fost acuzată în temeiul părții 2 a art. 282.1 din Codul penal al Federației Ruse (participarea la o comunitate extremistă).

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o amendă între 300.000 și 600.000 de ruble (aproximativ 6.300 de euro), fie muncă forțată între 1 și 4 ani, sau închisoare de la 2 până la 6 ani.

După moartea lui Aleksei Navalnîi în detenție, Iulia Navalnaia a promis să ducă mai departe lupta principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Văduva opozantului rus, care trăiește în străinătate din motive de securitate, a cerut, după alegerile prezidențiale din luna martie din Rusia, ca Occidentul să nu recunoască rezultatul scrutinului ce l-a dat câștigător pe Vladimir Putin, cu aproape 88 % din voturile exprimate.

Iulia Navalnaia a fost inclusă în luna aprilie de prestigioasa revistă americană Times pe lista celor mai influente 100 de persoane ale anului 2024.

FOTO: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonati-va la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informatii
Comentarii (2)

NicolaeS 10.07.2024, 15:40

Cu sau fara fara frauda Putin a organizat alegeri. La fel si la noi cu sau fara, au fost alegeri. In Ucraina ?

    Sfantul_Cuvios_Pafnutie 11.07.2024, 00:30

    NicolaeS   •  10.07.2024, 15:40

    Cu sau fara fara frauda Putin a organizat alegeri. La fel si la noi cu sau fara, au fost alegeri. In Ucraina ?

    Cu sau fără fraudă. Deci da, chiar au fost relevante alegerile lui Putin, nu? Auzi, sunt curios dacă Rusia ar fi în aceeași situație cu Ucraina, ar mai organiza alegeri?

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.