De Dragoș Tănase,

„Grupul sanitar din incinta instituţiei şi care deserveşte publicul este defect. Este o defecţiune majoră, deoarece conducta de canalizare este spartă şi trebuie înlocuită. Tribunalul Dolj, care este ordonatorul principal de credite, a contactat o firmă şi aceasta a început deja lucrările. Sunt, însă, lucrări de durată, fiindcă trebuie schimbată toată coloana de canalizare, atât cea din clădire, cât şi cea din exterior”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Nicoleta Popescu, citată de Gazeta de Sud.

Situaţia este cunoscută de reprezentanţii instanţei, dar singura soluție găsită, și aceea pentru o perioadă scurtă de timp, a fost o toaletă ecologică adusă în apropierea clădirii de regia care are în administrare domeniul public, așa cum a precizat și Nicoleta Popescu:

„Între timp, am înţeles că a fost amplasată o toaletă ecologică în imediata vecinătate a Judecătoriei, pentru folosinţa publicului“

Măsura a fost luată, în contextul în care singura toaletă publică din zonă este închisă, dar Administraţia locală promite să aducă în stare de funcţionalitate toaleta publică adiacentă Judecătoriei, în sensul că aceasta va fi reparată şi modernizată pe acordul-cadru.

„Toaleta publică din imediata apropiere a Judecătoriei Craiova va fi modernizată cu fonduri de la bugetul local pe acordul-cadru. Recent, aici s-a făcut curăţenie şi s-au debarasat materialele depozitate ilegal în acest spaţiu. În perioada următoare, locaţia va fi reparată şi redată publicului“, a precizat Lucian Prejbeanu, consilierul de imagine al primarului Craiovei.

Toaleta publică din vecinătatea Judecătoriei Craiova este închisă acum (FOTO: gds.ro)

 

Un craiovean, care în urmă cu ceva timp a trecut pragul instanţei de judecată, fiind parte într-un proces, a povestit prin ce experiență a trecut.

„La Judecătoria Craiova, grupul sanitar este închis de o lună sub motiv că este defect. Gândiţi-vă, sunt oameni bătrâni, bolnavi. Ce fac? Îşi fac nevoile pe lângă instituţie sau fac pe ei? Eu, de exemplu, am fost pus într-o astfel de situaţie şi am fost nevoit să iau maşina, să fug acasă. Partea proastă e că nici toaleta publică de lângă Judecătorie nu funcţionează. Este o instituţie publică şi în mod normal trebuie să existe un WC pentru public“, povestește Mihai Moraru.

Problema toaletei este ridicată şi de avocaţi, deşi aceştia folosesc mai rar grupul sanitar din incinta instanţei.

„Toaleta este defectă şi, prin urmare, accesul este restricţionat cam de o lună. Am înţeles că există varianta unei toalete ecologice, aflate în afara clădirii. Pentru persoanele care vin la procese este utilă. Sunt oameni care vin din mediul rural, din alte localităţi. Este o necesitate şi este firesc să existe o toaletă într-o astfel de instituţie“, este de părere un avocat.

Recent, toaleta publică din Huedin care a costat 120.000 de euro a fost inundată!

FOTO: gds.ro


Citește și:

Peste 2,3 miliarde de oameni din lume nu au toaletă. Câți români duc lipsă de dotări sanitare de bază


 

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe
GSP.RO

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie