”Este responsabilitatea majorităţii, aşa cum a fost aceasta stabilită după alegerile din 2016 să guverneze, şi au responsabilitatea de a termina cât mai repede acest circ politic şi acest conflict politic intern care e mai mult unul în interiorul coaliţiei şi al PSD. Nu convine nimănui această situaţie pentru că nu avem timp de pierdut şi lăsăm impresia că România e o ţară unde nu există responsabilitate la nivelul clasei politice. Rămâne în responsabilitatea lor de a ieşi din această încurcătură, de a găsi o soluţie”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a mai spus că ceea ce se întâmplă în interiorul Coaliţia PSD-ALDE este „un circ, nu altceva”.

ntrebat dacă în condiţiile unui viitor nou Guvern, UDMR ar fi dispusă să intre la guvernare, Kelemen Hunor a spus că nu este nimic de discutat pe această temă în momentul de faţă.

”Până când există premier, până când în această coaliţie nu se rezolvă problema care este cea mai arzătoare şi să spună dacă există sau nu Guvern, noi nu putem rezolva în locul lor, nici spunând că intrăm nici spunând că nu intrăm, până când acest subiect nu este rezolvat. Dacă va fi o invitaţie de a discuta, noi niciodată nu am refuzat să discutăm, dar asta nu înseamnă că ştim şi răspunsul, concluzia discuţiilor. Dar până când există premier, până nu rezolvă problema lor internă, eu nu vreau să mă bag în această treabă care este a lor. Nu noi am generat această problemă, nu noi rezolvăm”, a subliniat liderul Uniunii.

Parlamentul va vota prima moțiune de cenzură a unui partid împotriva propriului Guvern. Potrivit calculelor politice, pentru adoptarea moțiunii sunt necesare 233 de voturi, din partea deputaților și senatorilor care se vor reuni în plen reunit.

Actuala coaliție de guvernare are 250 de voturi, însă lucrurile se pot schimba în perioada următoare, în funcție de negocierile care vor avea loc în Parlament.

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă