Mergi direct la conținut »
Kim Jong-un a inaugurat un oraș modern în Coreea de Nord. Cum arată și de ce este considerat „o utopie socialistă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Kim Jong-un a inaugurat un oraș modern în Coreea de Nord. Cum arată și de ce este considerat „o utopie socialistă”

Kim Jong-un a inaugurat un oraș modern în Coreea de Nord. Cum arată și de ce este considerat „o utopie socialistă”

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, și-a văzut împlinit visul. El a inaugurat un nou oraș în apropierea muntelui sacru Paektu, de unde se trage familia lui. Kim Jong-un a tăiat zâmbitor panglica la inaugurarea edificiilor care formează „o utopie socialistă”

De Mihai Niculescu,

Luni a avut loc o sărbătoare cu artificii în noul oraș de lângă Muntele Paektu. Ziarul Rodong Sinmun a publicat fotografii în care îl arată pe Kim zâmbind în timp ce tăia o panglică la ceremonie, arată Știrile ProTV și The Guardian .

Orașul, numit Samjiyon, are apartamente noi, hoteluri, o stațiune de schi, facilități comerciale, culturale și medicale.

KCNA a transmis că orașul poate găzdui 4.000 de familii și că are 380 de clădiri publice și industriale, care se întind pe „sute de hectare”.

Noul oraș, considerat o „utopie socialistă”, este una dintre cele mai mari inițiative economice pe care Kim Jong-un le-a lansat ca parte a demersului său pentru a avea o economie independentă, însă construcția sa a fost întârziată, în principal din cauza lipsei de materiale de construcție și lipsa forței de muncă, în contextul sancțiunilor internaționale primite de Phenian.

Întârzierile în construirea orașului Samjiyon au determinat regimul Kim să mobilizeze brigadele de muncă pentru tineri. Însă, aceștia sunt considerați de către activiștii pentru drepturile omului drept „sclavi” , deoarece nu primesc nici o remunerație și sunt nevoiți să muncească mai mult de 12 ore pe zi. În schimb, primesc șanse mai mari să intre la universitate sau să intre în Partidul Comunist.

Sursa foto: EPA

Close
Închide
  Close