MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 17:49

Klaus Iohannis retrimite Parlamentului legea ANI privind conflictul de interese în perioada 2007 – 2013

Distribuie

Klaus Iohannis retrimite Parlamentului legea ANI privind conflictul de interese în perioada 2007 - 2013, una care a generat multe controverse în ultima perioadă.

Klaus Iohannis, Președintele României, a trimis miercuri, 14 martie, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

Administrația prezidențială a motivate retrimiterea spre reexaminare, astfel:

„Intervenţia legislativă supusă reexaminării vizează, în realitate, o măsură de clemenţă acordată parlamentarilor, prin care se şterg pentru viitor efectele unei interdicţii generate de încălcarea normelor privind conflictul de interese. Motivaţia acestei „reforme” în materie de integritate nu se poate limita însă la un simplu exerciţiu formal de justificare a nevoii sociale prin prisma aparenţei de neclaritate a normelor aplicate conflictului de interese, cu atât mai mult cu cât Legea nr. 219/2013 nu a făcut altceva decât să consolideze nevoia socială de a sancţiona conduita necorespunzătoare a senatorului sau deputatului, nevoie socială materializată, de altfel, în legislaţia anterioară, încă din anul 2003 şi afirmată în mod constant în jurisprudenţa constituţională”, se arată în cererea de reexaminare.


Citește și: Actorii din Game of Thrones au plâns când au citit scenariul ultimului sezon al serialului. Personajele mor „unul câte unul'

Loading...
Comentarii