Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, înainte de Summitul de la Sibiu: "Peste puţin timp, vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, înainte de Summitul de la Sibiu: "Peste puţin timp, vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV"

Klaus Iohannis, înainte de Summitul de la Sibiu: „Peste puţin timp, vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de începerea Summitului informal al şefilor de stat şi de guvern, de la Sibiu, că subiectul aderării ţării noastre la spaţiul Schengen va fi discutat în cadrul acestei reuniuni.

De Valentina Postelnicu,

Iohannis: „Vă promit că, peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp, vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV!”

“Am muncit enorm de mult şi această chestiune – Schengen – a fost pusă în discuţie de nenumărate ori. Şi astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen. Însă lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum ne imaginăm. Avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o faţă frumoasă, avem şi politicieni care atacă Justiţia, din păcate, avem politicieni care din păcate atacă chiar şi instituţiile europene. Şi, în aceste condiţii, în loc să mergem mai departe, să fim acceptaţi cu totul, inclusiv în Spaţiul Schengen, au apărut acele discuţii despre statul de drept din România, discuţii care evident au fost antamate de politicienii noştri care vor altceva decât binele României”, a afirmat şeful statului, în Piaţa Mare, înainte de începerea Summitului.

Preşedintele a subliniat că românii îşi doresc să fie europeni.

“Şi vă promit că vom rămâne şi pot să vă promit că, peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp, vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV”, a completat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre alegerile europarlamentare: „Atunci se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populişti, politicieni care nu vor să continuăm în această frumoasă Uniune Europeană”

Şeful statului a mai spus că, la alegerile europarlamentare din 26 mai, se va decide realmente viitorul Europei, cetăţenii având de ales între partidele tradiţionale şi cele extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluţii.

El a menţionat că este semnatar al Apelului liderilor europeni de Ziua Europei privind participarea la alegerile europarlamentare.

„Sunt printre semnatarii acelui apel şi nu întâmplător a fost lansat astăzi, de Ziua Europei. Toţi preşedinţii din UE, preşedinţii de state, am semnat un apel prin care îi chemăm pe europeni la urne. Aceste alegeri europarlamentare nu sunt alegeri obişnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populişti, politicieni care nu vor să continuăm în această frumoasă Uniune Europeană. Iar cetăţenii europeni sunt chemaţi să decidă prin vot ce fel de viitor vrem pentru UE. Este clar că avem de ales între partide tradiţionale, partide care vin cu soluţii şi partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluţii. Iată şi pentru români acest vot contează şi acest vot contează şi la europarlamentare şi la referendum”, a punctat şeful statului.

Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene, precum și liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, se reunesc, joi, într-un summit informal la Sibiu pentru a discuta despre viitorul UE.

Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte şi:

VIDEO/ Sacrificiul pentru o viață mai bună: 4 ani departe de familie și 100.000 de dolari pe care nu i-a văzut niciodată!

Close
Închide
  Close