Mergi direct la conținut »
Laura Codruța Kovesi ar putea fi numită consilier prezidențial; Scenariul, prezentat de un senator PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Laura Codruța Kovesi ar putea fi numită consilier prezidențial; Scenariul, prezentat de un senator PSD

Laura Codruța Kovesi ar putea fi numită consilier prezidențial; Scenariul, prezentat de un senator PSD

Laura Codruța Kovesi ar putea fi numită consilier prezidențial. Scenariul a fost prezentat de senatorul PSD Șerban Nicolae cre a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că prin această numire în funcția de consilier, de către președintele Klaus Iohannis, șefa DNA ar fi în incompatibilitate și astfel nu va mai fi nevoit să o revoce.

De Valentina Postelnicu,

”Eu cred că domnul Iohannis a amânat cât a putut de mult, nu a găsit o soluţie la revocarea lui Kovesi. Există posibilitatea să o numească consilier prezidenţial şi să fie o stare de incompatibilitate şi să nu ma idea curs cererii ministrului Justiţiei”, a afirmat senatorul PSD Şerban Nicolae, la postul Antena 3.

Senatorul social-democrat l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că gândeşte în termeni politici, în luarea unei astfel de decizii.

„Domnul Iohannis gândeşte în termeni politici, ori nu are ce căuta asta într-o astfel de decizie. Niciodată nu are voie să spună e oportun acum. Dacă îţi îndeplineşti mandatul, atunci prezumţia de loialitate e în contextul acesta, atunci nici prin cap nu ar trebui să îi treacă domnului Iohannis că face calcule politice. Din păcate, nimeni nu îl mai ia în serios. Avem o persoană în funcţia de preşedinte al României, şi nu e nicio bucurie pentru că nu am nicio satisfacţie. Acum, România este în pericol, pentru că România e absentă la toate deciziile importante. Pentru mine, ca român, situaţia este insuportabilă”, a spus Șerban Nicolae.

Recent, președintele Klaus Iohannis a pierdut un membru al echipei sale. Consilierul prezidențial Elena-Simina Tănăsescu a demisionat, după scandalul cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Și-a înaintat miercuri, 20 iunie, Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat să anunţe, marţi dimineaţa, după participarea la un eveniment, ce va face în privința revocării din funcție a Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut Curtea Constituţională a României (CCR).

Șeful statului a spus, despre amenințarea PSD cu suspendarea din funcție, că îl interesează prea puţin cea ce spune liderul PSD.

“Nu sunt extrem de interesat de părerea lui”, a fost răspunsul dat de Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile președintelui PSD, în această dimineață, când a participat la evenimentul ”Pedalăm pentru România”.

CCR a motivat, la începutul lunii iunie, hotărârea prin care a constatat conflictul instituţional dintre Klaus Iohannis şi ministrul Jutiţiei, cerându-i şefului statului să emită decretul de revocare din funcţie a şefei DNA.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

De aproape trei săptămâni, liderii social-democrați vorbesc despre suspendarea șefului statului, dacă nu va semna decretul de demitere a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

Inclusiv în ultima ședință a Comitetului Executiv Național s-a pus această problemă. Codrin Ștefănescu a spus că ”speră ca, în această săptămână”, președintele să dea un răspuns.

Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA/ Una dintre cele mai moderne nave militare din lume a fost lansată la apă. E spital mobil, centrală electrică plutitoare și produce apă potabilă!

Close
Închide
  Close