Ministerul Afacerilor Externe precizează că 399 de lucrători ai companiei din localitatea germană Birkenfeld au fost depistaţi cu noul coronavirus începând cu data de 7 aprilie.

Oficiul de sănătate publică local nu ține evidența persoanelor infectate în funcție de cetățenie, însă, potrivit datelor obținute de la reprezentanții firmelor angajatoare, aproximativ 275 din totalul lucrătorilor infectați sunt cetățeni români.

MAE pentru Libertatea:

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții Consulatului General al României la Stuttgart, aproximativ 500 din numărul total al lucrătorilor companiei sunt cetățeni români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci angajați ai unor companii subcontractate de către întreprinderea germană, transmite MAE.

Unul dintre muncitorii români de la compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld a murit, însă testele COVID-19 au arătat că acesta nu era infectat.

Dintre cei 399 de angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus, 283 s-au vindecat între timp. În carantină se află momentan cele 82 de persoane depistate la ultima testare, pe lângă cele 34 pentru care fusese dispusă această măsură anterior. Astfel, din cele 116 persoane care se află în prezent în carantină, cele mai multe sunt asimptomatice sau prezintă doar simptome ușoare, o singură persoană fiind în prezent internată în spital, starea acesteia fiind bună, mai anunţă MAE.

Autoritățile germane au comunicat că, din data de 12 mai, nu a mai fost depistat niciun caz nou de contaminare în rândul personalului angajat.

Citeşte şi:

Saga umilinței. 36 de muncitori srilankezi, concediați de la o fabrică din Botoșani, au fost abandonați pe Otopeni, după ce au fost plimbați opt ore cu autocarul. „Nu-i treaba noastră că s-a închis aeroportul din Sri Lanka”

În cartierul Poştă din Buzău, carantina a trecut, supărarea pe autorităţi a rămas: “Ne-au băgat în spital ca să sperie lumea”

Beatrice Mahler, managerul de la “Nasta”, spitalul cu 6 asistente contaminate cu COVID-19, a fost dată în judecată de Ministerul Sănătății, pentru că și-a ocupat ilegal postul

Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI