Mergi direct la conținut »
Magazinul Kaufland din Curtea de Argeș, unde a fost filmat un șoarece a fost amendat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Magazinul Kaufland din Curtea de Argeș, unde a fost filmat un șoarece prin galantare, a fost amendat

De Petre Dobrescu,

Magazinul Kaufland din Curtea de Argeș, unde a fost filmat un șoarece prin galantare, la începutul acestei săptămâni, a primit două amenzi. Autoritățile s-au autosesizat și au cerut efectuarea de controale, după ce rozătoarea a mișunat nestingherită printre bucățile de carne.

Ad placeholder

Oficiul pentru Protecția Consumatorului Argeș a aplicat o primă amendă, în valoare de 20.000 de lei.

„Amenda a fost aplicată deoarece operatorul economic nu și-a îndeplinit obligația de a se asigura că produsele expuse spre comercializare sunt sigure. Nu este prima amendă pe care o ia respectivul hypermarket. Facem controale frecvent la supermarketuri și dăm constant amenzi. Amenzile pe care le dăm supermarketurilor din Argeș sunt ceva constant”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Violeta Nedelcu, comisarul-șef al OPC Argeș.

Mai mult, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor Argeș (DSVSA) a amendat Kaufland cu 9.000 de lei și au dispus confiscarea a 9,8 kg de carne de vită, 47,1 kg carne de porc și 31,6 preparate din carne, conform digi24.ro. Totodată, a fost efectuată o dezinfectare a vitrinei și au fost prelevate probe pentru a verifica dacă magazinul respectă normele de igienă.

„Se va urmări deratizarea zilnică a spaţiilor din hipermarket. Ultima deratizare fusese efectuată pe 21 februarie, dar este clar că a fost făcută necorespunzător. Vom verifica cum se fac deratizările în toate magazinele. Societăţile sunt obligate să aibă un contract cu o firmă specializată”, a precizat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş.

După ce imaginile cu șoarecele din magazinul Kaufland din Curtea de Argeș au fost distribuite de mii de oameni pe Internet, compania a publicat un comunicat prin care a anunțat că va lua măsuri pentru deratizare și restabilirea normelor de igienă.

„Ne cerem scuze clienților pentru incidentul regretabil din Curtea de Argeș. Am retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, am restabilit condițiile igienico-sanitare necesare desfășurării activității și, în același timp, am solicitat o intervenție urgentă a firmei cu care colaborăm pentru deratizare. Precizăm că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele noastre, derulate prin intermediul unor companii specializate. Ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu numai 5 zile în magazinul din Curtea de Argeș și nu au fost găsite deficiențe. Vă asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate incidentul și, suplimentar, pentru a ne asigura prin toate mijloacele că cele mai înalte standarde igienico-sanitare sunt respectate, vom relua școlarizarea angajaților din acel magazin”, a transmis Kaufland.


Citește și VIDEO EXCLUSIV|Medici cu salarii europene, pacienţi cu ”boli” româneşti. Vremurile se schimbă, ”plicul” rezistă


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close