MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2017 17:31

Marea Britanie, avertizată că trebuie să-şi onoreze toate obligaţiile financiare faţă de UE

Distribuie

Liderii politici europeni şi diplomaţii s-au arătat deranjați de sugestiile cum că Marea Britanie ar dori să părăsească Uniunea Europeană fără a achita obligaţiile financiare propuse și au avertizat că Regatul Unit trebuie să-și onoreze toate obligațiile financiare, informează The Guardian.

Comisia europeană, alături de cele 27 de state membre ale UE, au stabilit că Marea Britanie va trebui să plătească suma de aproape 60 de miliarde de euro pentru a-şi îndeplini angajamentele pe care şi le-a asumat ca membru al Blocului comunitar.

Într-un raport publicat sâmbătă, Camera Lorzilor susţine că Guvernul Marii Britanii are un temei juridic puternic dacă alege să părăsească UE fără efectua vreo plată la bugetul Blocului comunitar, adăugând că Bruxellesul nu are nicio o şansă realistă de a primi suma de bani solicitată.

Membrii Camerei Lorzilor au subliniat, însă, că în cazul în care Guvernul va dori să obţină beneficii din partea statelor membre ale UE şi un acord în privinţa accesului la pieţele europene, acordul asupra bugetului va fi important.

Cu toate acestea, Marea Britanie a fost avertizată că trebuie să-şi onoreze toate obligaţiile financiare faţă de UE.

Ingeborg Grässle, un europarlamentar german de centru-dreapta, care prezidează comisia de control bugetar a Parlamentului European, a declarat că a fost uimit de concluziile „într-adevăr dezamăgitoare” ale guvernului britanic. „Nu este vorba de bani. Este vorba de responsabilități. Intrebarea este, îți îndeplinești responsabilitățile? „, a declarat europalrmanetarul pentru The Guardian.

Grässle a precizat că cei din Camera Lorzilor  prin concluzia lor „au pus cuțitul pe masă” și dacă vor adopta această atitudine, atunci ar putea afecta negocierile Brexit din Marea Britanie.

 

 

 

Comentarii