Mergi direct la conținut »
Marian Oprișan cere excluderea din PSD a lui Virginel Iordache, senatorul transportat cu elicopterul. „Este inadmisibil să ai asemenea comportament”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Marian Oprișan cere excluderea din PSD a lui Virginel Iordache, senatorul transportat cu elicopterul. „Este inadmisibil să ai asemenea comportament”

Marian Oprișan cere excluderea din PSD a lui Virginel Iordache, senatorul transportat cu elicopterul. „Este inadmisibil să ai asemenea comportament”

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan cere demisia sau excluderea din Partidul Social Democrat a senatorului Virginel Iordache care a fost transportat cu elicopterul la București de la Suceava. În apărarea sa, senatorul afirmă că nu a vorbit cu nimeni despre transport, iar decizia a aparținut medicului.

Marian Oprișan cere categoric demisia senatorului Virginel Iordache.

„Nu se poate aşa ceva! Este inadmisibil să ai asemenea comportament în ţara asta. Dacă are onoare, o face, îşi dă demisia, dacă nu o să rămână cu onoarea nereparată, ar trebui dat afară din partid. Eu voi cere să fie exclus din PSD”, a spus vicepreședintele PSD Marian Oprișan, conform Mediafax.

PSD Vrancea, despre cazul senatorului transportat cu elicopterul. „Virginel Iordache a dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea şi programul politic al PSD”

Dintr-un comunicat transmis de Biroul de Presă al PSD Vrancea reiese că Marian Oprișan este „profund dezamăgit” de scandalul în care a fost implicat Virginel Iordache.

„Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, ar fi cerut abuziv să fie transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti pentru a fi tratat de o afecţiune minoră, o enteroviroză. Marian Oprişan i-a cerut acestuia demisia de onoare urgentă din cadrul PSD, dar şi din funcţia de senator, reproşându-i erori grave de conduită şi deservicii de imagine aduse echipei social-democrate”, se arată în comunicat.

„Aceste gesturi sunt incompatibile cu social-democraţia, precum şi cu dedicarea echipei Partidului Social-Democrat de a clădi o relaţie sinceră şi cinstită cu electoratul şi cu întreaga ţară. Domnul Virginel Iordache a dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea şi programul politic al PSD, dar şi o iresponsabilitate periculoasă pentru funcţia de Senator al acestei ţări”, susţine Oprişan, adăugând: „Îi solicit un minim gest de onoare: demisia imediată din funcţia de senator şi din cadrul Partidului Social Democrat. În prag de alegeri, este singura opţiune. Nu putem lăsa asemenea abuzuri şi inconştienţe să păteze o campanie electorală demnă, eforturile unei echipe de zeci de mii de oameni şi aşteptările a milioane de români din ţară şi din Europa!”.

Dacă Virginel Iordache va refuza să demisioneze, Marian Oprişan spune că va cere excluderea senatorului din PSD.

De cealaltă parte, senatorul Virginel Iordache a scris pe Facebook că a fost acuzat „de tot felul de netrebnicii”. Parlamentarul a precizat că starea lui de sănătate s-a degradat în noaptea de 12 mai, iar în ziua următoare a rămas acasă.

Virginel Iordache, despre cum a fost transportat cu elicopterul. „Nu am dat nici-un telefon”

În 13 mai, senatorul a declarat că febra i-a ajuns la 39,6, iar durerile de cap şi de articulaţii au devenit aproape insuportabile. Din acest motiv, a doua zi s-a prezentat la Urgenţe la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

„Aici am rămas până în jurul orei 14….?!, timp în care mi s-a administrat un algolcamin injectabil, perfuzii cu B1 si B6, am fost consultat de 2 medici de specialitate. Mi s-a făcut de asemenea un ECO cord, care nu a dezvăluit nimic din cauzele bolii. După aceste examene medicale, am fost informat că medicii nu ştiu ce diagnostic să-mi dea, că există o polemică medicală şi că în seara respectivă voi fi internat la Reumatologie. În toată această perioadă starea mea de sănătate se degrada continuu. La sosirea mea în secţia de Reumatologie, medicul mi-a spus că de fapt locul meu nu este acolo, că nu rămân decât peste noapte, pentru că s-ar putea sa am ceva viral şi trebuie să merg la Infecţioase. Apoi a venit medicul de gardă, de la Infecţioase, spunându-mi că nu aş avea simptome de infecţioase, dar dacă aş dori, a doua zi m-ar putea interna, dar trebuie să mă informeze că pe secţie este epidemie de rujeolă. Evident miercuri am fost internat la secţia de infecţioase, mi s-a făcut un tratament şi mai multe investigaţii, dar starea mea de sănătate se degrada continuu. Eram suspect de meningită, de o enteroviroză sau o infecţie cu mycoplasma şi de multe altele pe care nu are rost să le înşir. Noaptea de miercuri spre joi a fost cumplită. Febra a crescut, transpiraţii puternice si dureri de cap incredibile”, a menționat senatorul.

Senatorul spune că joi a discutat cu medicul care îl îngrijea și care i-a spus că este o boală infecțioasă. Pentru că starea sa se înrăutățise, senatorului i-a fost sugerat să facă puncții lombare „a elucida enigma meningitei”, însă el le-a refuzat.

„La întrebarea mea ce să fac, în aceste condiţii, domnia sa mi-a spus că poate ar fi mai bine să încercăm un transfer la o clinică universitară de specialitate, unde există o mai mare varietate a metodelor de investigaţie. Nu s-a pus nicio clipă problema de lipsa de profesionalism, de lipsă de deontologie profesională din partea medicilor şi a personalului medical din cadrul Spitalului din Suceava. Ba dimpotrivă tot personalul a dat dovadă de disponibilitate, de profesionalism dar atât s-a putut face la Suceava. Nu am refuzat nici-un demers medical (cu excepţia celui menţionat), nu am pus la îndoială niciun moment capabilitatea medicilor din Spitalul Judeţean Suceava. În urma demersurilor făcute de medicul ce mă îngrijea, am primit acordul transferului de la Suceava la Spitalul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti, iar mijlocul de transport nu putea fi altul decât salvarea sau elicopterul, deoarece transportul trebuia să se facă sub supraveghere medicală. Dată fiind starea sănătăţii mele, faptul că salvarea ar fi făcut cel puţin 6 -7 ore până la Bucureşti s-a hotărât să fiu transferat cu elicopterul, în condiţiile în care vremea o permitea şi elicopterul disponibil. Lucru cu care am fost de acord. Precizez că nu am dat nici-un telefon, nu am vorbit cu nimeni despre transportul meu, lucruri care pot fi verificate cu uşurinţă. De toate aceste aspecte s-a ocupat medicul care mă trata şi care a fost mai mult decât corect cu mine. Medicul nu a tratat senatorul ci pacientul, alegând cele mai optime metode pentru a-i conserva starea de sănătate”, scrie Iordache.

Senatorul a spus că are analize medicale, fișe de observații și de diagnostic care ar putea justifica transportul său cu elicopterul.

„Acum, în final, nu pot să nu mă întreb cât de josnic trebuie să fii să minţi, să foloseşti starea de sănătate a unui om ca armă politică, de ce trebuie să ne comportam îm felul acesta?”, se întreabă senatorul.

Potrivit Mediafax, senatorul Virginel Iordache a fost internat săptămâna trecută cu enteroviroză la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Rasile Râmbu, managerul unității medicale, susține că parlamentarul i-a amenințat și presat pe medici să solicite un elicopter SMURD pentru a fi transferat la București.

Ziarul Obiectiv de Suceava a scris că senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la București de la Suceava, deoarece acuzat dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat de medici care i-au spus că nu este nimic grav. Parlamentarul a insistat, însă, să fie transferat cu elicopterul în Capitală.


Citește și:

Forbes: Un român este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Povestea lui Sebastian Dobrincu, tânărul care le calcă pe urme lui Zuckerberg și Elon Musk


 

Close
Închide
  Close