Mergi direct la conținut »
Referendum în Ungaria| Martin Schulz: „A organiza un referendum pe această temă este un joc periculos”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Referendum în Ungaria| Martin Schulz: „A organiza un referendum pe această temă este un joc periculos”

Referendum în Ungaria| Martin Schulz: „A organiza un referendum pe această temă este un joc periculos”

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a atras duminică atenția asupra "jocului periculos" al Ungariei, care organizează un referendum împotriva planului de relocalizare a refugiaților în cadrul UE, informează www.rtbf.be.

„Ungaria trebuie să primească, conform grilei de repartizare, aproximativ 2.000 de refugiați. A organiza un referendum  pe această temă este un joc periculos”, a declarat Martin Schulz pentru grupul german de presă Funke.  „Premierul ungar Viktor Orbán se joacă cu un principiu fundamental al UE: contestă validitatea legislației europene la care însăși Ungaria a contribuit”, a subliniat președintele Parlamentului European

„Conform grilei de repartizare, Ungaria trebuie să primească numai vreo 2.000 de refugiați. A organiza un referendum în legătură cu aceasta este un joc periculos”, a declarat Martin Schulz grupului de presă german Funke, potrivit unui fragment dintr-un articol publicat în avans.

Premierul ungar, Viktor Orban, se joacă „cu un principiu fundamental al UE: contestă validitatea legislației europene la care însăși Ungaria a contribuit”, a subliniat președintele Parlamentului European.

Martin Schulz a lansat un apel celorlalți lideri ai țărilor membre în Uniunea Europeană să îl aducă pe Viktor Orban pe calea cea bună. „Ar trebui să îi spună colegului lor: nu mai putem continua așa. Solidaritatea nu are sens unic”, a afirmat demnitarul european.

În jur de 8,3 milioane de alegători sunt chemati duminică la urne pentru a valida opoziția lui Viktor Orban față de repartizarea refugiaților în cadrul Uniunii Europene. Un prim plan de relocare pentru 160.000 de soilicitanți de azil între cele 28 de state memebre ale UEeste cu greu pus în aplicare încă din septembrie 2015. Ungaria nu a oferit, până în prezent, nici un centur de primire pentru refugiați dacă votul negativ câștigă, se va considera  liberă de orice obligație de a contribui la efortul european.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a reamintit în această săptămână că referendumul nu va avea nici un impact juridic asupra angajamentelor adoptate.

Close
Închide
  Close