Mergi direct la conținut »
Mașini transportate cu trenul, soluția CFR împotriva traficului de coșmar de pe DN1
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mașini transportate cu trenul, soluția CFR împotriva traficului de coșmar de pe DN1

Mașini transportate cu trenul, soluția CFR împotriva traficului de coșmar de pe DN1

În timp ce autostrada spre Brașov se lasă așteptată de ani buni, iar aglomerația de pe DN1 a devenit coșmarul șoferilor, CFR vine cu o soluție inedită împotriva ambuteiajelor: mașini transportate cu trenul. Astfel, puteți ajunge din Capitală la Brașov, cu tot cu mașină, în doar două ore pe „autostrada” pe șine.

De Iulian Cuibar,

Ministerul Transporturilor vrea să descongestioneze traficul pe DN1 și  ar putea experimenta transportarea autoturismelor, pe cale ferată, pe ruta București – Brașov.

Conform proiectului, mașinile sunt amplasate în vagoane speciale, iar, pe toată durata călătoriei, șoferii se pot relaxa în vagoanele pentru călători.

Mașini transportate cu trenul, soluția CFR împotriva traficului de coșmar de pe DN1

Mașinile sunt încărcate în vagoane speciale

Astfel, blocajele de pe Valea Prahovei, de pe DN1, pot fi evitate dacă Ministerul Transporturilor reușește să implementeze proiectul de transport multimodal de logistică feroviară.

„După cum cunoaşteţi, la nivel european se pune accent pe transportul multimodal, acesta fiind văzut ca o soluţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul şi eficientă din punct de vedere al resurselor. În acest context Ministerul Transporturilor sprijină dezvoltarea transportului multimodal în România, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO – LA (Rollende Landstrassen/şosea rulantă). În ceea ce priveşte proiectul de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic lanţul Carpatic, se află în analiză la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv rute, perioadă de implementare şi costuri”, au precizat oficialii din cadrul Ministerului Transporturilor.

Mașini transportate cu trenul de la București la Brașov în două ore

În prezent, cel mai rapid tren de persoane parcurge distanţa Braşov – Bucureşti în 2 ore şi 20 de minute. Trenul pleacă din gara Braşov la ora 9 şi 44 minute şi ajunge în Capitală la ora 12 şi 10 minute.

Pentru încărcarea şi descărcarea maşinilor CFR SA trebuie să organizeze o licitaţie privind construcţia unor rampe în Braşov şi Bucureşti.

Close
Închide
  Close