Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Matteo Politi rămâne în arest preventiv. Judecătorii i-au respins cererea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE/ Matteo Politi rămâne în arest preventiv. Judecătorii i-au respins cererea

UPDATE/ Matteo Politi rămâne în arest preventiv. Judecătorii i-au respins cererea

Italianul Matteo Politi, falsul chirurg italian care a operat în mai multe clinici din Capitală, a fost adus vineri la Judecătoria Sectorului 1, unde s-a judecat cererea lui de eliberare.

De Remus Vlad,

UPDATE ora 17:00. Judecătorii au stabilit că cererea lui Matteo Politi este neîntemeiată și au decis ca falsul chirurg italian să rămână în arest preventiv. Totodată, magistrații au decis ca Politi să plătească suma de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia instanței nu este definitivă.

UPDATE ora 13:23. Italianul vrea să fie plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar și a motivat judecătorilor cererea sa spunând că una din victime a vrut să se împace cu el. Instanța a rămas în pronunțare. 

Matteo Politi a fost arestat preventiv pe 8 februarie. Potrivit anchetatorilor, falsul chirurg este acuzat de „săvârșirea unei infracțiuni în formă simplă, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități”.

Cazul medicului fals a fost dezvăluit de o investigație Libertatea. Reporterii ziarului au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină. Cazul lui Matteo Politi a fost preluat de presa internațională, inclusiv de cel mai cunoscut ziar din lume – The New York Times.


Libertatea are corespondent special la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, unde Dragnea și Dăncilă vor fi prezenți. Azi și mâine, socialiştii europeni îşi prezintă viziunea pentru viitorul Europei

Close
Închide
  Close