Mergi direct la conținut »
Mesajul parintelui Emil Cărămizaru: De Rusalii, să răspândim pacea pe care Duhul Sfânt o dă lumii acesteia, bunătatea, credința însoțite de facerile  de bine
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Mesajul parintelui Emil Cărămizaru: De Rusalii, să răspândim pacea pe care Duhul Sfânt o dă lumii acesteia, bunătatea, credința însoțite de facerile de bine

De Elvira Gheorghiță, . Ultimul update Duminică, 27 mai 2018, 09:09

Părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe a transmis un mesaj pentru Libertatea cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, Cinzecimea sau Pogorârea Duhului Sfânt. În mesajul lui, părinte urează românilor ca de Rusalii, ”să răspândim pacea pe care Duhul Sfânt o dă lumii acesteia, bunătatea, credința însoțite de facerile  de bine”.

Ad placeholder

”După 40 de zile de la Slăvitul Praznic al Învierii, am prăznuit Înălțarea la Cer a Mântuitorului și după alte zece zile prăznuim Pogorârea Sfântului Duh. Întotdeauna această sărbătoare, Pogorârea Sfântului Duh, cade într-o zi de Duminică așa cum se întâmplă și cu măritul parznic al Învierii Domnului. La 50 de zile de la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, nu întâmplător i se spune și Cincizecimea creștină, adică Pogorârea Sfântului Duh peste sfinții apostoli, care astfel primesc viață, primesc lumină din lumină, binecuvântare aleasă, primesc de fapt pe mângâietorul, promis de către Domnul și Mântuitorul Iisus Hirstos” a spus părintele Cărămizaru.

Pogorârea Duhului Sfânt marchează întemeierea Bisericii lui Hristos în chip văzut

Apostolii au fost pregătiți pentru acest eveniment al Pogorârii Duhului Sfânt, care marchează, de fapt, întemeierea Bisericii lui Hristos în chip văzut.

”Mai înainte le spune, pregătindu-i pentru acest eveniment cosmic atât de important,  luați Duh Sfânt, cărora le veți ierta păcatelele le vor fi  iertate și  cărora le veți ține, ținute vor fi! Iată, această putere, această responsabilitate imensă este dată unor simpli pescari, în căderi și urcurșuri căliți și prea smeriți, pentru că  întru  smerenie primesc ei pe Duhul Sfânt, cel de viață dătător. Acest eveniment, prin pogorârea Sfântului Duh sub chipul limbilor de foc peste cei aleși ca să propovăduiască până la marginile pământului cuvântul adevărui,  marchează, de fapt, întemeierea Bisericii Domnului Iisus Hristos pe acest pământ , în chip văzut, pentru că în chip nevăzut,  spiritual  Mântuitorul își întemeiază Biserica pe Crucea Golgotei, atunci  când cu sângele său sfânt spală păcatele și întinăciunea întregii lumi”, a mai spus patrohul Bisericii Sfântul Gheorghe.

Ad placeholder
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Recomandări
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
 

Așadar, astfel este marcat în chip binecuvântat sărbătoarea Cincizecimii care are consistența ei spritituală atât de importantă.

”Marcăm astfel această sărbătoare care are consistența ei spritituală atât de importantă și trebuie s-o trecem prin filtrul minții, dar mai ales prin filtrul inimii noastre  pentru a înțelege sensul și consensul spiritual al credinței. și trebuie s-o trecem prin filtrul minții, dar mai ales prin filtrul inimii noastre  pentru a înțelege sensul și consensul spiritual al credinței”, a continuat părintele paroh, Emil.

Luni este părznuită Sfânta Treime

”A doua zi, luni, în prăznuim pe Dumnezeu, este ziua lui Dumnezeu în treime slăvit, Sfânta treime. Iată ce frumos, ce armonios se leagă Pogorârea Duhului Sfânt de ziua lui Dumnezeu cei în treime slăvit. Și acest popas duhovnicesc ne arată ai cui suntem și cui trebuie să ne închinăm , Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Așadar, rugam pe Duhul Sfânt cel de viață dătător ca să reverse bucurii, Harul lui Dumnezeu  peste noi toți cei însemnați prin Taina Sfântului Botez, cu Crucea  Domnului Iisus Hristos ca semn al mărturisirii noastre și al Binecuvântării. Și astfel, în credință multă să răspândim pacea pe care Duhul Sfânt o dă lumii acesteia, bunătatea, credința însoțite de facerile  de bine ca în felul acesta fiind mărturisitori vrednici să ne câștigăm mântuirea”, a conchis parohul Bisericii de la „kilometrul zero”.

Ad placeholder

REPORTAJ/ Mănânci, te rogi, iubești… la Dedulești! Un patron de cârciumă de pe Dealul Negru și-a transformat localul în altar


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Fratele lui Emi Pian, ÎNJUNGHIAT. Vestea halucinantă: ce s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui Emi Pian, ÎNJUNGHIAT. Vestea halucinantă: ce s-a întâmplat
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close