„Discuțiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marți, 30 martie, cu aceleași concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acțiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului”, se arată în comunicat.
Potrivit discuțiilor, directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a precizat că, la acest moment, nu se vor opera disponibilizări.
Totodată, situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă „matematica nu este subiect de negociere”. De asemenea, „legea nu este subiect de negociere”, se mai arată în comunicatul semnat de directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv.
Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București.
Comunicat Metrorex:
„Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc”, se mai arată în comunicat.
Ministrul Drulă a acuzat o „mafie” după greva de la metrou
Un protest spontan la metroul bucureștean a avut loc vineri, 26 martie, încheiat în jurul orei 18.30, după discuțiile dintre sindicaliști și prefectul Capitalei.
Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a acuzat o „mafie” permisă de miniștrii anteriori ai transporturilor. El a afirmat că tot ce s-a petrecut la metrou este din cauza a „câteva zeci de miniștri ai transporturilor”, care „în ultimii 20 de ani au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureștean”.
Drulă i-a transmis apoi un mesaj direct lui Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou, pe care l-a catalogat drept un „șef de cartel”: „Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”.
reprezintă pagubele estimate de Metrorex în urma protestului, când sindicaliștii au blocat circulația trenurilor
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro