Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO/ Mii de oameni, la inaugurarea singurului metru de autostradă din Moldova. Unii participanți au venit în costume de daci
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO&FOTO/ Mii de oameni, la inaugurarea singurului metru de autostradă din Moldova. Unii participanți au venit în costume de daci

VIDEO&FOTO/ Mii de oameni, la inaugurarea singurului metru de autostradă din Moldova. Unii participanți au venit în costume de daci

Câteva mii de oameni din toate domeniile sociale, între care foarte mulți tineri, s-au adunat, vineri după-amiază, la ora 15.00, pentru a participa la inaugurarea simbolică a singurului metru de autostradă din Moldova, demers inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Printre participanți, sunt și bărbați îmbrăcați în costume de daci.

De Tiberiu Bujdei,

La această oră, drumul european E 85, între Suceava și Cumpărătura, este aproape blocat din cauza numărului mare de mașini cu care au venit participanții la manifestul „#Șîeu”, din județul Suceava, unde antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a construit din resurse proprii, în mod simbolic, primul metru de autostradă, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor.

La protest sunt și reprezentanți ai transportatorilor români, care sunt printre cei mai afectați de lipsa autostrăzilor din România.

Oamenii au stegulețe cu îndemnul „#Șîeu” și „România vrea autostrăzi”. Ajuns cu un sfert de oră înaintea declanșării acțiunii, Ștefan Mandache i-a salutat pe participanți, unii dintre aceștia dorind să-și facă selfie cu antreprenorul sucevean.

Acțiunea la care mulți oameni au venit cu bicicletele are loc pe fondul muzical al Imnului oficial al campaniei lansate cu o zi în urmă de Ștefan Mandache.

După sosirea antreprenorului sucevean, un avion utilitar cu lozinca „Bucovina vrea autostrăzi” a survolat zona.

Ștefan Mandachi a făcut primul metru de autostradă din Moldova și a lansat, la începutul lui martie, invitația la un protest pe data de 15, la ora 15.00, care să dureze 15 minute, singura cerință a protestatarilor fiind una singură: autostrăzi.

Mandachi, care deține un lanț de restaurante fast-food și un complex hotelier în Suceava, a construit simbolic, în 7 ore, pe un teren privat, cu 17 oameni, primul metru de autostradă din Moldova, pe care l-a inaugurat astăzi.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Omul de afaceri sucevean a spus că demersul lui nu se va opri aici și că nu se lasă până când nu va merge pe autostrada la Suceava.

Ștefan Mandachi le-a transmis antreprenorilor să nu le fie frică de controale din partea statului și să continue să ceară construirea de autostrăzi în România.

Între timp, oameni de afaceri, politicieni, multe instituții, publice sau private, de pe întreg teritoriul țării, și-au anunțat intenția de a opri lucrul. Printre ele se află și cei de la Castelul Bran, Primăria Iași, dar și alte primării, firme de IT din Cluj.

În ultima perioadă, campania „România vrea autostrăzi” s-a răspândit peste tot și tot mai mulți oameni și tot mai multe instituții și-au anunțat suspendarea activității.

De asemenea, a fost lansat și un imn oficial al campaniei România vrea autostrăzi.

 Citește și: Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

Close
Închide
  Close