„Este posibilitatea asta, plus că există misiunea EUMAM – EU Military Assistance Mission in support of Ukraine, care este în format european, care vizează şi pregătirea militarilor ucraineni. Depinde ce nevoi de pregătire sunt – dacă sunt de nivel maritim, de nivel de vânători de munte şi aşa mai departe”, a precizat Angel Tîlvăr.
De asemenea, piloţi ucraineni pot fi instruiţi la Baza Aeriană Borcea. „Ei trebuie să treacă printr-un proces de dobândire a unor abilităţi lingvistice. Noi suntem pregătiţi să îi primim, deşi prioritatea noastră numărul unu este antrenarea şi pregătirea piloţilor români, întrucât urmează să avem 32 de noi avioane F-16, iar nevoia de pregătire pentru piloţi este evident că este de înţeles pentru toată lumea”, a afirmat Angel Tîlvăr.
Ministrul apărării a dezvăluit că în timpul întâlnirii de săptămâna trecută, de la Londra, cu omologul său din Marea Britanie, acesta i-a transmis că îi apreciază pe instructorii militari români
„Eu am fost la Londra săptămâna trecută şi m-am întâlnit cu noul ministru al apărării, domnul Grant Shapps, care mi-a spus cât de mult apreciază instructorii români, pentru că România este implicată, alături de Marea Britanie, într-un program de pregătire, Interflex. Sunt cadre şi posibilităţi multiple”, a arătat Angel Tîlvăr.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
lipanileana • 05.12.2023, 16:07
N-ar fi bine sa ne amestecăm noi in tarate că ne mănâncă porcii.
mariussorin75 • 05.12.2023, 14:14
daca iese ceva din asta de ce nu? doar ca nu cred ca ii mai ajuta ceva