Mergi direct la conținut »
Ministrul de Interne nu mai vrea ca polițiștii să se pensioneze la 44 de ani; Carmen Dan: ”Va rămâne vârsta standard de pensionare” (VIDEO)
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ministrul de Interne nu mai vrea ca polițiștii să se pensioneze la 44 de ani; Carmen Dan: ”Va rămâne vârsta standard de pensionare” (VIDEO)

Ministrul de Interne nu mai vrea ca polițiștii să se pensioneze la 44 de ani; Carmen Dan: ”Va rămâne vârsta standard de pensionare” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că susţine eliminarea prevederii din Statutul Poliţistului care permite ieşirea la pensie a poliţiştilor la vârste de 44 şi 49 de ani, ea precizând că trebuie să rămână pensionarea la vârsta standard. Ministrul a discutat, luni, la Camera Deputaților, cu social-democrații, despre acest aspect, cerându-le colegilor să susțină demersul.

De Valentina Postelnicu,

„Susţin în continuare şi chiar îmi doresc ca şi colegii mei parlamentari să fie alături de noi în acest demers, trebuie să abrogăm acel text de lege care permitea ieşirea din sistem la vârste de 44 de ani sau la vârste de până în 49 de ani. Acest text de lege care este în corelare cu prevederile legii 223 este acel faimos art. 69 din Statutul Poliţistului şi în acest moment există această propunere (de abrogare – n.r) şi cred că va fi susţinut şi de către colegii mei, în acest sens am primit eu asigurări de abrogare din legea Statutului Poliţistului. Va rămâne vârsta normală”, a afirmat Carmen Dan, după întâlnirea cu deputaţii PSD.

Carmen Dan a menţionat că a discutat cu parlamentarii despre modificările la statutul poliţistului care se află în dezbatere publică şi urmează să fie constituit un grup de lucru care să-i cuprindă şi pe aceştia pentru îmbunătăţirea acestui proiect.

Ministrul spune că își doreşte ca modificările la Statutul poliţistului să aducă „un echilibru între cetăţean şi poliţist”. ” Noi ne-am dorit un echilibru între cetăţean şi poliţist. Am spus de mai multe ori că echilibrul trebuie să plece de la două fundamente: respectul pentru cetăţean şi pentru poliţist. Sunt trei planuri. Acela al transparentizării unor proceduri. Am scos la lumină nişte proceduri care intrau în competenţa şi erau cunoscute de către poliţişti. Vrem să le aducem în textul de lege pentru a deveni accesibile şi cetăţeanului pentru a stabili foarte clar limita dintre aplicarea legii şi abuz. Un alt plan este cel al pregătirii şi instruirii în plan fizic, pentru că au fost situaţii în acre poliţiştii au arătat că nu sunt îndeajuns de bine pregătiţi, iar acele ore de pregătire fizică pe care ei trebuie să le facă nu sunt de fiecare dată respectate. Şi aici sunt un set de măsuri. Un alt plan este al unei legislaţii clare care să nu fie susceptibile de interpretări”, a mai spus Carmen Dan modificările propuse la Statutul poliţistului.

Citește și: Cum a devenit Bucureşti cel mai aglomerat oraş din Europa. Şoferii pierd, în fiecare an, 9 zile din viaţă stând blocaţi în traficul din capitala României

Close
Închide
  Close