UPDATE: „În loc să finalizăm semestrul II pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie. Mai puțin: elevii clasei a 8-a care termină pe 25 iunie, în loc de 11 iunie, și elevii clasei a 12-a care termină pe 18 iunie, în loc de 4 iunie și învățământul profesional și tehnic care se termină pe 23 iulie, în loc de 9 iulie”, a mai transmis ministrul Educației.
Anterior, Sorin Cîmpeanu a transmis că vacanța de primăvară poate să fie de o lună, „să includă atât Paştele catolic, cât şi cel ortodox”, potrivit Agerpres.
„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru- extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, marți, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior, potrivit Agerpres.
El a precizat că modificările vor fi făcute și pentru a permite organizarea examenului de bacalaureat „la aceleași date, chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”.
În momentul actual, vacanța de primăvară în 2021 este formată din două săptămâni libere, acordate la o diferență de trei săptămâni: o săptămână pentru Paștele Catolic și una pentru Paștele Ortodox.
Paștele catolic pică anul acesta pe 4 aprilie, iar cel ortodox pe 2 mai, între ele fiind o distanță de aproape o lună.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro