Cunoscut drept militant pentru unirea Basarabiei cu România, Mircea Cosma, care a fost timp de trei mandate președinte al Consiliului Județean Prahova și s-a retras din viața publică după ce procurorii DNA Ploiești au început să-l ancheteze pentru corupție, Mircea Cosma se implică în continuare în viața publică.
Semnătura fostului „baron” de Prahova apare pe o „Declarație de reunire” semnată miercuri la Ploiești de 30 de consilieri județeni din Prahova, atât de la putere, cât și din partidele aflate în opoziție.
Documentul, publicat pe Facebook de actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, solicită Parlamentelor Republicii Moldova și României „să emită o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului românesc”, urmată de adoptarea urgentă a unui pachet de legi prin care să se facă unirea celor două state.
Semnătura lui Mircea Cosma apare la finalul listei cu semnături ale aleșilor din Consiliul Județean Prahova.
Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar de corupție în care și fiul său, fostul deputat PSD Vlad Cosma, are o pedeapsă în primă instanță de cinci ani de închisoare.
În așteptarea unei sentințe finale care ar urma să fie pronunțată luna aceasta de Înalta Curte de Casație și Justiție, fiul lui Mircea Cosma și fiica fostului șef al Consiliului Județean Prahova, Andreea Cosma, deputat PSD în actuala legislatură, au lansat acuzații grave la adresa procurorilor de la DNA Ploiești, susținând că aceștia au fabricat probe în dosarele de corupție.
Vlad Cosma, care a colaborat cu procurorii în mai multe dosare în care a făcut denunțuri sub acoperire, susține că la DNA Ploiești se produceau probe și că el a acceptat să colaboreze cu procurorii fiindcă aceștia voiau să-i aresteze sora, care activa ca notar public și al cărei nume apare în mai multe dosare penale.
Citește și: Cine sunt candidații la cele 16 funcții de vicepreședinte PSD: Lia Olguța Vasilescu, Doina Pană, Carmen Dan, Natalia Intotero, pe lista favoriților