UPDATE ora 20:30: Polițiștii din Alba au anunțat că a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„La data de 01.05.2022, în jurul orei 14,30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită ”Râpa Roşie”, situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

UPDATE ora 17:00: Pompierii au reușit să salveze și a doua victimă. În urma evaluării de către medicii prezenți la locul evenimentului, cele două victime prezintă multiple traumatisme. Acestea vor fi transportate de către echipajele medicale la UPU Alba.

Potrivit salvatorilor, victimele sunt un băiat de 14 ani și o fată de 12 ani.

UPDATE ora 16.30: Salvatorii anunță că a fost extrasă prima victimă și se lucrează la extragerea celei de-a doua.

Alarma s-a dat în jurul orei 14.40, după un apel la 112, iar din primele date este vorba de doi copii care s-au răsturnat cu ATV-ul și au căzut într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 50 m.

La misiunea de salvare se intervine cu o mașina de stingere, o ambulanță SMURD, un echipaj de alpiniști ai ISU Alba și un echipaj salvamont. În sprijin, la locul intervenției se află și un elicopter SMURD.

Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliul.

La acest moment, s-a reușit stabilirea contactului vizual cu ambele victime. Acestea sunt conștiente, cu politraumatisme.

Misiune de salvare AlbaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4
Urmărește-ne pe Google News