De Valentina Postelnicu,

Nicuşor Dan: „Prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”

UPDATE ora 13.00 „Mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condițiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziție”, a transmis Nicușor Dan, printr-un comunicat de presă, după anunţul făcut de Ludovic Orban, în conferinţă de presă.

El a precizat că, „prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”.

„Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Orașul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacțiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizațiile în termenul legal. Vom fi o interfață între mediul de afaceri local și sistemul local de învățământ. Vom avea o politică corectă și predictibilă de achiziții publice. Vom ajuta financiar și logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative și cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferințe care să pună Bucureștiul pe harta globală de business”, a mai transmis deputatul USR.

„Cu scuze pentru reprezentanții media, nu voi da alte declarații pe acest subiect până după momentul unei discuții aplicate cu Ludovic Orban”, a mai menționat Nicușor Dan.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Cum a ajuns PNL la decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan

În urma sondajelor interne ale PNL, Nicușor Dan este singurul politician care o poate învinge pe Gabriela Firea, candidatul PSD.

Sondajele au arătat că Nicuşor Dan are un bazin de susţinere de 7-8 procente, doar votanţi ai săi, la care se pot adăuga în jur de 35% din partea PNL.

Chiar şi în condiţiile în care nu toţi votanţii liberali l-ar vota, acesta ar putea să o învingă pe Firea. De asemenea, acesta ar câştiga şi în scenariul în care rămâne în cursa electorală şi candidatul PLUS, Vlad Voiculescu, potrivit surselor liberale.

PNL, cu Rareş Bogdan care ar avea peste 25% intenţie de vot, nu ar putea câştiga Capitalei, pentru că Niculor Dan nu ar renunţa la candidatură, astfel că voturile dreptei s-ar scinda.

Luberalii au decis, astfel, să ia decizia care maximizează şansele ca Gabriela Firea să fie învinsă, chiar dacă, iniţial, şi-ar fi dorit ca Nicuşor Dan să intre în PNL, pentru a fi candidatul formaţiunii.

„Spre deosebire de alţii, noi ne gândim la Bucureşti”, a transmis un lider PNL, neoficial.

Nicușor Dan are parte și de susținerea fostului președinte Traian Băsescu. La începutul lunii, Băsescu a declarat că Nicușor Dan este singurul candidat care ar putea să o învingă pe Gabriela Firea și a afirmat că toate partidele de dreapta ar trebui să susțină candidatura acestuia.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative