Directorul Lobby-ului catolic australian (ACL), Lyle Shelton, care a postat pe Twitter fotografia unei camionete distruse în întregime de flăcări, s-a arătat „șocat că așa ceva se poate întâmpla în Australia”, la două zile după atentatul jihadist de la Berlin unde un camion a lovit în mulțimea prezentă la un târg de Crăciun.
La rândul său, poliția a informat numai că a fost „un incident în cursul căruia un autovehicul a lovit un imobil”, precizând că șoferul a fost rănit și s-a demarat o anchetă.
„O mașină a izbit biroul nostru din Canberra și a explodat. Toți angajații sunt teferi și nevătămați”, a scris directorul ACL pe contul său de Twitter.
A closer view of the car bomb driven into the ACL office in Canberra tonight. Shocked that this could happen in Australia. pic.twitter.com/GxJQZLTFQr
— Lyle Shelton (@LyleShelton) 21 December 2016
„Nu cunoaștem motivațiile persoanei care conducea camioneta, dar am primit un număr de amenințări cu moartea și de violențe în acest an pe care le-am raportat poliției”, a afirmat Lyle Shelton.
„Este un atac împotriva libertății de expresie în Australia și sunt profund șocat. Nu credeam să văd așa ceva în viața mea”, a adăugat el.
Unele media au vorbit despre faptul că în camionetă s-ar fi aflat mai multe butelii cu gaz. Imagini la televiziune au arătat pagubele provocate celor două niveluri ale imobilului ale cărui geamuri au fost sparte.
Acest lobby făcea campanie în special împotriva căsătoriei între persoane de același sex.
12 persoane au murit în atacul din Berlin
Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion condus de un francez de origine tunisiană a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci. Până acum, Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, precum cele din Franța și Belgia, însă țara era în alertă sporită. Atacul a fost revendicat de două ori de gruparea jihadistă Stat Islamic, însă teroriștii nu au dezvăluit identitata atacatorului.
Vezi care e prezența la vot la alegerile parlamentare 2024 și ce candidați sunt pe listele partidelor!