Mergi direct la conținut »
O femeie din Iași internată la Socola cu ”sindromul mortului viu”. Este convinsă că nu mai are gură, stomac și organe interne
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O femeie din Iași internată la Socola cu ”sindromul mortului viu”. Este convinsă că nu mai are gură, stomac și organe interne

O femeie din Iași internată la Socola cu ”sindromul mortului viu”. Este convinsă că nu mai are gură, stomac și organe interne

O femeie din Iași a fost internată în stare gravă la Spitalul din Socola, cu ”sindromul mortului viu”. Pacienta nu mai mănâncă și este convinsă că nu mai are gură, stomac și alte organe interne, iar venele i s-au topit. Femeia a suferit extrem de mult după moartea soțului iar medicii fac tot ce pot ca să o ajute.

De Mihai Niculescu,

”Nu puteam să mănânc, nu puteam să aud, am simţit că sunt moartă. L-am iubit atât de mult, încât niciodată nu m-am gândit că îmi voi reface viaţa“ povestește pacienta. Boala de care suferă se numește sindromul Cotard sau al „cadavrului ambulant“. Nu este prima dată când femeia de 68 de ani a primit acest diagnostic, dar acum s-a simțit extrem de rău și a fost adusă de ceilalți membri ai familiei pe o pătură.

Spitalul din Socola a fost zguduit recent de un scandal cu angajați aflați la muncă în stare de ebrietate.

„Acum mai mulţi ani a murit bunicul și pentru că erau foarte apropiaţi şi erau de mulţi ani împreună a intrat într-o depresie, a început să bea. Stătea doar în pat, dormea foarte mult, nu mai făcea nimic, nu vorbea cu nimeni. Spunea că nu poate să facă nimic, că nu are organe interne și de aceea nu mănâncă“ povestește nepotul acesteia.

Rudele le-au spus medicilor că femeia nu mânca nimic perioade lungi de timp, dar consuma băuturi alcoolice, în special whisky. Când a ajuns la spital, femeia susţinea că tocmai şi-a dat duhul, având mâinile împreunate pe piept. Mai mult, spunea că venele i s-au topit şi că nu are rost să încerce să mănânce, deoarece a rămas fără gură și fără stomac, arată ziaruldeiasi.ro.

Medicii văd un caz la șapte ani

Medicii susţin că astfel de cazuri sunt foarte rare, fiind identificat un caz la șapte ani, fiind un simptom care apare în cazul schizofreniei sau în cazul tulburării afective bipolare. În plus, în urma unui computer tomograf efectuat, medicii au observat şi o atrofie la nivelul creierului, ca o uscare a acestuia.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

„A reînceput cura medicamentoasă, a fost bine o perioadă, însă a renunţat la tratament, astfel că a venit a treia oară, acum aproximativ o lună, în stare foarte gravă, fiind efectiv dusă cu pătura, de obicei venea pe propriile picioare. Timp de o săptămână nu a comunicat, a stat doar cu faţa în cearşaf, nu răspundea la întrebări. Grav este că acum s-a declarat prima dată moartă“, a explicat dr. Andreea Nester, medic specialist psihiatru.


CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close