O femeie din Iași a născut într-o autospecială a pompierilor. Drumul spre spital, blocat din cauza zăpezii

21 aprilie 2017 10:07

O femeie din Iași a născut într-o autospecială a pompierilor un bebeluș sănătos. Cuprinsă de durerile facerii, gravida nu a mai putut aștepta ca să ajungă la spital. În zona localității Bâtca, de unde provine tânăra mamă, drumurile sunt blocate din cauza ninsorii abundente.

Gravida a adus pe lume bebelușul într-o ambulanță de transport victime multiple (ATVM). În timpul travaliului, i-a fost alături o asistentă medicală de la Ambulanța Iași, trimisă în localitatea Bâtca, comuna Dagâța pentru a-i acorda îngrijiri medicale, scrie Agerpres.ro.

„Atât lehuza, o femeie în vârstă de 23 de ani aflată la a doua naștere, cât și nou-născutul sunt în stare foarte bună. Vom trimite șenilata cu un echipaj medical la Dagâța, pentru a aduce mama și copilul în bune condiții. Din cauza zăpezii, se circulă în condiții de iarnă. Pe drum sunt crengi și copaci căzuți pe drum, motiv pentru care s-au format coloane de mașini”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situații de Urgență (ISU) Iași, Silvia Bolohan.

O a doua gravidă, tot din comuna Dagâța, a cerut ajutorul medicilor, după declanșarea contracțiilor. Femeia însărcinată va fi preluată de ATVM și apoi de o șenilată.

Două femei însărcinate din Galați, care aveau nevoie de îngrijiri medicale, au fost transportate cu șenilata la spital.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro