MENIU CAUTĂ

O persoană transgender a reușit să alăpteze. E prima din istorie

Distribuie

O persoană transgender a reușit să alăpteze. E prima din istorie. O femeie transgender a devenit prima din istorie care a reușit să-și hrănească copilul - pe care nu l-a născut ea - la sân.

Potrivit Daily Mail, femeia, care a dorit să rămână anonimă, a declarat doctorilor de la Centrul pentru Mendicină Transgender Mt. Sinai (SUA), că partenera ei a rămas gravidă, dar nu a dorit să alăpteze copilul. Astfel, a dorit să încerce ea.

Pentru trei luni înainte de naștere, femeia a primit un tratament hormonali care a ajutat-o să producă lapte.

Până la naștere, pacienta a reușit să producă destul de mult lapte pentru a hrăni copilul pentru șase săptămâni, iar ulterior a reușit să alimenteze micuțul cu lapte de la sână alături de alte alimente.

În mod surprinzător, ea nu a avut parte de nicio operație de schimbare a sexului precum augmentarea sânilor sau vaginoplastie, ceea ce ar putea schimba hormonii din corpul uman și abilitatea de a alăpta.

Totul s-a aflat, după ce mai mulți medici au decis să publice cazul în jurnalul Transgender Health, aceasta fiind dovada clar că tratamentul hormonal poate da voie femeilor transgender să fie gravide și să dea naștere.

”Credem că acesta este primul raport formal în literatura medicală a lactației induse la o femeie transgendere”, au scris autorii.

Cadrele medicale consideră că aceasta este o reușită în medicina transgender, adăugând că ”Suntem fericiți că pacientul a împărtășit experiența ei cu noi și suntem fericiți că am ajutat-o să construiască o familie transgender fericită și sănătoasă”.

Femeia transgender a încpeut să ia tratamentul hormonal în 2011, fiindui injectat un medicament care scade nivelul de testosteron numit spirolactină, care seamnănă cu hormonii produși de ovare. Totodată, femeia a obținut hromonul domperidon din Canada, pe care și l-a administrat singură.


EXCLUSIV/Nostalgiile și regretele ultimului lăutar de modă veche, Nicu Gigantu: ”Nu mai avem pe cine să învățăm. Apune muzica lăutărească”

Citește mai multe despre hormoni și transgender pe Libertatea.

Comentarii