De Ana Hațeg,

Compania Virgin Galactiv a anunțat recent că mai sunt câteva luni și va putea începe călătoriile în spațiu pentru civili. Este o veste pe care mulți oameni o așteaptau cu nerăbdare. Ketty Maisonrouge se gândește de 15 ani la acest moment.

„Sper că va fi la fel de uimitor cum cred eu”, spune Ketty Maisonrouge, citată de BBC News.

Iubirea pentru spațiu a lui Ketty Maisonrouge a început devreme. Ea povestește că are foarte vie în memorie amintirea momentului din iulie 1969 când Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au călcat pe lună.

De aceea, atunci când a aflat că Virgin Galactic vrea să ducă oameni obișnuiți, fără pregătire, în spațiu, nu a stat pe gânduri și s-a grăbit să se înscrie.

A așteptat cu nerăbdare până când acest vis s-a conturat în realitate. În noiembrie 2019, ea și alte câteva persoane care și-au cumpărat biletele au fost invitați să testeze echipamentele pe care le vor purta pe perioada călătoriei, iar acest lucru a făcut lucrurile să pară extrem de reale și călătoria în spațiu ceva cu adevărat realizabil.

Pentru mine, a fost ca și cum am înțeles că acest lucru se va întâmpla într-adevăr în curând. După ce ai așteptat 15 ani, ai visat la asta atâta timp, ajungă să te întrebi când se va întâmpla dacă se va întâmpla cu adevărat.

Ketty Maisonrouge:

Spre deosebire de astronauții profesioniști care petrec luni și ani de zile făcând pregătiri riguroase pentru a ajunge în spațiu, turiștii spațiali vor avea nevoie de doar trei zile pentru a se pregăti pentru călătoria lor care va dura 90 de minute, dintre care 5 minute în afara atmosferei și restul pe drum.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Dacă totul va decurge conform planurilor, Virgin Galactic va fi prima companie privată care va duce turiștii în spațiu.

Compania spune că 600 de persoane au achiziționat deja bilete, printre aceștia se numără și celebrități precum Justin Bieber și Leonardo DiCaprio.

Dar nici firmele rivale nu sunt mult în urmă. Blue Origin, inițiat de fondatorul Amazon Jeff Bezos, și-a înscris pasagerii pentru călătoriile pe care speră să le înceapă anul acesta, în timp ce SpaceX, fondat de Elon Musk de Tesla, a anunțat în 2019 că un miliardar japonez va fi primul său pasager pentru o călătorie în jurul lunii.

Citeşte şi:

Concluzie halucinantă în ancheta făcută de șefii pompierilor: „În cadrul ISU Dolj, sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele”!

Cum explică muzeul din Târgoviște refuzul de a face public filmul care ar putea lămuri controversa descoperirii lui Venus!

Protest al comunității iraniene din România, în fața Ambasadei: „Mulțumim lui Trump că l-a asasinat pe Soleimani!”

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută