Oana Zăvoranu și avocatul ei, Ionuț Silviu Călin, sunt acuzați că în 2021 l-ar fi „strâns cu ușa” pe medicul Bogdan Furtună, actualul manager al Spitalului Colțea, să plătească suma de 800.000 de euro, sub forma unui împrumut fictiv, pe motiv că ar fi manageriat prost clinica de frumusețe a actriței, numită One Life. Șantajul ar fi fost exercitat sub forma unor presiuni psihice, prin mesaje pe Facebook și amenințări în interviuri televizate. 

Oana Zăvoranu a venit îmbrăcată într-o salopetă kaki și cu bocanci în picioare pentru audierea de luni, 25 martie, în procesul în care este judecată alături de avocat. Vedeta media a susținut că ea este victima în toată speța și că ar fi fost înșelată de un cerc de interese format din medicul Bogdan Furtună și prietenii lui, avocați și afaceriști, legături despre care nu ar fi știut nimic atunci când a investit în clinica de frumusețe.

Oana Zăvoranu s-a prezentat drept victimă la procesul în care este acuzată de șantaj: „Bogdan Furtună m-a lăsat fără un milion de euro și cu o groază de datorii”
Victima șantajului, dr. Ioan Bogdan Furtună, actual manager al Spitalului Colțea. Foto: Ionuț Mureșan

„Nu am știut că Horia Bădescu este prieten cu Andrei Țârdea (n.r. – avocat, martor la discuții, fost coleg de facultate și apropiat al apărătorului inculpat alături de Oana Zăvoranu), cu Ionuț Silviu Călin și cu Bogdan Furtună. Eu am fost cea mai fraieră!”, a pretins Oana Zăvoranu la un moment dat, pe parcursul audierii ei în calitate de inculpată.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Patroana, despre banii din seif: „Tot iei, dar nu mai pui la loc”

Actrița a relatat că l-a cunoscut pe medicul Furtună în 2016, fiindu-i prezentat de o prietenă, cu scopul de a-i împrumuta 25.000 de euro. Oana Zăvoranu a relatat că, pe vremea aceea, dr. Bogdan Furtună avea „un centru medical modest” în zona Cotroceni.

Oana Zăvoranu s-a prezentat drept victimă la procesul în care este acuzată de șantaj: „Bogdan Furtună m-a lăsat fără un milion de euro și cu o groază de datorii”
Clinica OneLife

Cum prietena ei l-a descris pe Bogdan Furtună ca fiind „un tânăr promițător”, Oana Zăvoranu a spus că a luat hotărârea să-l pună manager peste clinica One Life, pe care susține că a deschis-o cu bani din moștenirea primită de la părinții ei:

  • „De toate achizițiile la Clinica One Life s-a ocupat Bogdan Furtună, în calitate de manager, cu bani în numerar pentru mobilier și aparatură. I-am dat banii din seif. După cum spuneam, am moștenit de la părinți o sumă mare. 
  • Recunosc că nu treceam des pe la clinică, deoarece aveam încredere totală în el, dar atunci când mergeam vedeam că nu se întâmpla mare lucru: colo se montau niște vase de WC, dincolo se reparau niște pereți. Apoi am constatat că o parte din aparatura plătită din banii mei nu se afla în Clinica One Life. 
  • Acela a fost momentul în care eu și soțul meu (n.r. – Alex Ashraf) am început să facem niște investigații. Am văzut că aparatura este second-hand, nicidecum aparatura de zeci de mii de euro pe care eu o plătisem. Medicii erau plătiți de noi, dar, de fapt, ei lucrau la Centrul Medical Bogdan Furtună, care se afla la 200 de metri de Clinica One Life.
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Oana Zăvoranu s-a prezentat drept victimă la procesul în care este acuzată de șantaj: „Bogdan Furtună m-a lăsat fără un milion de euro și cu o groază de datorii”
Oana Zăvoranu cu Alex Ashraf, de care până la urmă n-a mai divorțat. Foto: Ionuț Mureșan
  • Văzând aceste lucruri, în 2017 am avut o discuție foarte serioasă cu Bogdan Furtună. I-am spus: Ți-am dat o căciulă de bani, clinica nu merge bine, medicii nu sunt la noi, sunt la tine. Acesta a început să se scuze, a spus că banii pe care a recunoscut că i-a sustras – un milion de euro – nu sunt mare lucru în comparație cu cât credea el că am moștenit. El a spus că a auzise la televizor că eu am moștenit 65 de milioane de euro, lucru care nu era adevărat! Mi-a promis că se va implica mai mult, astfel încât suma pe care am pierdut-o să fie recuperată, iar eu – în naivitatea mea – l-am crezut!
  • Relația mea cu el era năbădăioasă. Pe 20 octombrie 2020 mi-a trimis un mesaj pe care l-am păstrat: Te rog să mă ierți pentru tot răul pe care ți l-am făcut. Apoi mi-a spus: Nașă, eu o să trebuiască să plec în altă parte, dar nu o să te las singură. În locul meu în funcția de administrator îl las pe asociatul meu. Nu mi-a zis în ce funcție urma să ajungă, mi-a spus doar că o să lucrez cu asociatul lui, Dragoș Dănescu.
  • Între timp, la noi situația devenea tot mai grea, pentru că banii veneau din seif. Știți cum e: tot iei, dar nu pui nimic în loc. Atât eu, cât și soțul meu am fost nevoiți să vindem tot ce aveam de valoare. Eu am vândut un teren din zona Unirii, pe strada Anton Pann, la un preț derizoriu. Am făcut asta la insistențele lui Bogdan Furtună, care spunea că, în caz contrar, ar trebui să declarăm falimentul la Clinica One Life. Acolo activitatea era zero. Aveam un RMN (aparat cu rezonanță magnetică – n.r.) și un CT (computer tomograf – n.r.) luate parțial pe credit, parțial cu bani cash, care stăteau degeaba, că nu dețineam avizele necesare.
  • Atunci când a plecat, Bogdan Furtună, m-a lăsat cu o groază de datorii la bănci. Nu și-a ținut promisiunea de a se implica, de a mă ajuta. În luna decembrie 2019 l-am numit în locul lui pe Horia Bădescu. Nu am știut că Horia Bădescu este prieten atât cu Andrei Țârdea, cât și cu Ionuț Călin și cu Bogdan Furtună. Eu am fost cea mai fraieră!
  • Horia Bădescu mi-a sugerat să merg la avocatul Ionuț Călin să rezolv problema cu Furtună. Horia, care se cunoștea cu toți, spunea că în anumite cercuri, Furtună se lăuda că am eu să le dau bani, când era exact invers!”, a declarat Oana Zăvoranu.
Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
Recomandări
Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”

Avocatul Călin: „Nu mi-aș fi riscat cariera”

Oana Zăvoranu s-a prezentat drept victimă la procesul în care este acuzată de șantaj: „Bogdan Furtună m-a lăsat fără un milion de euro și cu o groază de datorii”
Avocatul Oanei Zăvoranu, Ionuț Silviu Călin, complice la șantaj. Foto: Ionuț Mureșan

La rândul lui, avocatul Ionuț Silviu Călin – acuzat de complicitate la șantaj, alături de Oana Zăvoranu – a declarat în calitate de inculpat că tot ce a făcut a fost să medieze disputa dintre actriță și fostul ei manager la Clinica One Life:

  • „Analizând înscrisurile depuse de Oana Zăvoranu, am ajuns la concluzia că e vorba despre niște infracțiuni care ar fi putut fi comise de Bogdan Furtună: delapidare și înşelăciune. Am constatat că domnul Furtună era client al firmei mele de avocatură, aspect pe care i l-am comunicat doamnei Zăvoranu. Ea voia să formuleze o plângere penală pe numele domnului Furtună pentru a-și recupera prejudiciul. La mediere s-a ajuns tocmai pentru că amândoi erau clienți ai firmei mele și pentru a evita un eventual conflict de interese.
  • Aș vrea să înțelegeți un aspect: între acele documente, cea mai copleșitoare probă era o factură din care reieșea că echipamente de sute de mii de euro cumpărate pentru clinica Oanei Zăvoranu nu au ajuns niciodată la One Life. Din discuția cu societatea furnizoare am aflat că, de fapt, acele echipamente fuseseră comandate de centrul medical al lui Bogdan Furtună, nu de Clinica One Life. 
  • Întâlnirea cu cei doi (n.r. – Andrei Țârdea și Bogdan Furtună) a fost foarte scurtă. Au spus că ar fi dispuși să plătească 100.000 de euro, ceea ce era puțin în raport de suma dorită de Oana Zăvoranu, adică 800.000 de euro. (…) I-am transmis Oanei Zăvoranu propunerea lor, dar nu a fost de acord, a spus 300.000 – 400.000 de euro. (…) A urmat o conversație telefonică decisivă, în care prețul a ajuns la 240.000 de euro. 
  • Nici nu am ascultat acele înregistrări, deoarece eu știu ce a fost în mintea mea și știu că sunt nevinovat. Am încercat să îi împac, consider că nu am greșit cu nimic. Sunt avocat de 17-18 ani. La momentul 2021 aveam venituri la societatea de avocatură de sute de mii de euro pe an. Să nu se înțeleagă că făceam milioane, dar nu mi-aș fi compromis cariera pentru câteva mii de euro. Eu am acționat ca un avocat care încearcă să își ajute clienții. Nu am intenționat niciodată să îl șantajez pe Bogdan Furtună, eu am încercat doar să ajut”, a declarat avocatul Ionuț Silviu Călin.

Dr. Furtună: „Avocatul a spus că Oana e o fată bună și îmi face o reducere” 

La termenul anterior, din data de 26 februarie 2024, Curtea de Apel București l-a audiat pe managerul Spitalului Colțea din Capitală, dr. Ioan Bogdan Furtună, în calitate de parte vătămată în procesul în care Oana Zăvoranu și avocatul ei, Ionuț Silviu Călin, sunt acuzați de șantaj. 

  • „Horia Bădescu a venit la mine la birou și a spus că doamna Zăvoranu îmi solicita 800.000 de euro pentru proasta gestiune a societății One Life, iar de față era și Andrei Țârdea. Am spus că nu dau nicio sumă, că societatea a funcționat cum trebuie și că se poate face un control. 
  • La cea de-a doua întâlnire (…) Ionuț Silviu Călin mi-a spus care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru evaziune fiscală și delapidare, adică de la 3 la 7 ani, precum și că îmi pot pierde calitatea de medic. Eu i-am spus că, din câte cunosc, calitatea de medic nu se pierde în urma unui astfel de proces, însă el mi-a transmis că este posibil. 
  • S-a discutat despre suma de 800.000 de euro. Eu am spus că nu am acești bani, dar am zis că sunt dispus la o negociere, pentru că am vrut să văd până unde se merge. Două-trei zile a fost o continuă negociere. Ionuț Silviu Călin a spus ca Oana e o fată bună și îmi face o reducere. Am ajuns la 300.000 de euro, apoi la 200.000 de euro plătită în rate. A spus că dacă dau banii este o garanție că Oana Zăvoranu nu va ieși în presă și nu va face tămbălău.
  • Când am fost oarecum de acord cu 200.000 de euro, domnul Călin l-a trimis pe fratele său cu un contract la sediul firmei mele în care se menționa că pe perioada achitării ratelor respective, adică 2 ani, Oana Zăvoranu nu va ieși în presă. Temerea mea era că după ce se termină perioada din contract o luam de la capăt. 
  • Eu nu m-am prezentat la notar, întrucât nu voiam să plătesc suma solicitată. Deși am spus că sunt de acord, intenția mea era de a vedea în ce direcție merge doamna Zăvoranu cu acest subiect. În realitate, nu am avut niciodată de gând să îi achit vreo sumă. M-a sunat apoi Silviu Ionuț Călin și a spus că doamna Zăvoranu era foarte supărată că nu am ajuns la notar, apoi două zile nu am mai vorbit cu acesta. În a treia zi a început Oana Zăvoranu cu postări pe Facebook care mergeau din ce în ce mai aproape de dezvăluirea numelui meu. (…) 
  • În schimb, am fost la Secția 22 de Poliție să fac plângere penală. Mi-au spus că prejudiciul e mult prea mare pentru ei, așa că am depus plângerea la DNA. Eu aveam un istoric profesional bine conturat și un scandal de showbiz e neplăcut. Familia mea, copiii, prietenii ar fi văzut la televizor. Nu voiam să mă vadă în această postură, de scandal mediatic”, a declarat dr. Bogdan Furtună, în calitatea de parte vătămată.

Ce „roluri” joacă Oana Zăvoranu și avocatul ei în rechizitoriul DNA

Pe data de 20.12.2022, judecătorul de cameră preliminară a respins cererile și excepțiile invocate de Oana Zăvoranu, a confirmat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea judecății în dosarul de șantaj, alături de avocatul Ionuț Silviu Călin. 

Procurorii DNA notează că în perioada 8-24 aprilie 2021, Oana Zăvoranu, în calitate de acționar majoritar al SC One Life SRL, i-a cerut 800.000 de euro părții vătămate Bogdan Furtună pentru acoperirea unui pretins prejudiciu pe care acesta l-ar fi cauzat în perioada în care a exercitat funcția de administrator al clinicii. 

Suma urma să fie „deghizată” într-un contract de împrumut între Oana Zăvoranu și medicul Bogdan Furtună, redactat de către avocatul Ionuț Silviu Călin.

„Activitatea infracțională a inculpatului Călin Ionuț Silviu a constat în aceea că a constrâns persoana vătămată Furtună Ioan Bogdan, prin exercitarea de presiuni psihice care au constat în faptul că, sub pretextul unui posibil prejudiciu cauzat de persoana vătămată Furtună Ioan Bogdan, pe perioada în care aceasta a fost administratorul One Life S.R.L, firmă în care inculpata Zăvoranu Ioana deține calitatea de acționar majoritar, va fi formulată plângere penală împotriva persoanei vătămate care va avea ca rezultat sigur condamnarea persoanei vătămate și suspendarea dreptului la liberă practică, precum și că vor fi date în vileag în mass-media aspecte denigratoare pentru persoana vătămată de natură să îi compromită acesteia imaginea, dar și aptitudinea de a fi aleasă într-o funcție publică”, notează procurorii în rechizitoriu.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (2)

Aura1   •   29.03.2024, 19:27

Oana vrea puțină publicitate, a fost în umbră de ceva timp...

    Marica13   •   01.04.2024, 14:05

    Aura1   •  29.03.2024, 19:27

    Oana vrea puțină publicitate, a fost în umbră de ceva timp...

    Citiți articolul ,nu mai Comentați fără să citiți și o să vedeți că dacă e chiar așa ca are dreptate.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
FANATIK.RO
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
FANATIK.RO
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI