Mergi direct la conținut »
Olanda investighează Apple pentru abuz de poziție dominantă
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Olanda investighează Apple pentru abuz de poziție dominantă

Olanda investighează Apple pentru abuz de poziție dominantă

Olanda investighează Apple, autoritățile batave investigând gigantul american pe motiv că își promovează propriile sale servicii și aplicații în fața celor concurente.

De Daniel Ionașcu,

Reamintim, Google a fost amendată de către Comisia Europeană cu 4,3 miliarde de euro pentru că impune producătorilor să instaleze aplicațiile sale pe sistemul de operare Android și cu 2,4 miliarde de euro pentru că promovează pe internet serviciul său de shopping în fața celor deținute de către competitori.

ACM, agenția care reglementează domeniul concurenței în Olanda, a anunțat că investigația ar putea fi extinsă pentru a include și Google Play, deținut de către rivala Google.

Mai mulți dezvoltatori de aplicații s-au plâns de condițiile restrictive pe care Apple le impune pentru aplicațiile și jocurile din App Store.

Spre exemplu, Apple obligă toți producătorii de aplicații să folosească sistemul său de plăți și le cere 30% din valoarea oricărei cumpărături făcute de către utilizatori prin intermediul magazinului de aplicații.

Spotify a făcut plângere la UE

Serviciul suedez de muzică Spotify a făcut deja o plângere în acest sens către Comisia Europeană. Spotify se plânge că trebuie să plătească cei 30%, dar Apple are propriul său serviciu de muzică, numit Apple Music, care nu plătește nimic.

De asemenea, alți producători de aplicații s-au plâns că Apple îngreunează accesul la anumite facilități oferite de către sistemul de operare iOS de pe iPhone și iPad. Spre exemplu, Apple nu lasă consumatorii să schimbe browserul implicit, acesta fiind mereu Safari.

Close
Închide
  Close