De Daniel Ionașcu,

Declarația lui Orban vine după ce Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care alegerea să fie făcută din rândul consilierilor județeni.

„Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal”, în timp ce „preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, precum şi viceprimarii se aleg prin vot indirect, de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale”, se arată în proiectul de OUG, citat de G4Media.

Orban i-a transmis lui Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, că dorește ca modificarea să fie realizată întâi de toate prin lege.

Premierul a mai spus că Guvernul Dăncilă este cel care a modificat legea prin Ordonanță în sensul alegerii acestuia direct prin votul cetățenilor. Orban a mai spus că legea anterioară a fost agreată de toate partidele, cu excepția PSD.

PNL dorește ca președinții consiliilor județene să fie aleși din rândul consilierilor locali, în vreme ce PMP și USR doresc alegerea acestora în două tururi, direct de către cetățeni.

PSD dorește alegerea acestora într-un singur tur, de către cetățeni, iar câștigător să fie cel care obține cele mai multe voturi, chiar dacă nu obține un procent de 50% din voturi.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine