Un copilaș ce abia a trecut de pragul vârstei de trei ani a fost prins într-o luptă cumplită pentru supraviețuire după ce medicii au depistat că suferă de o boală îngrozitoare. Otilia-Maria Oncescu, din București, este deja în programul de tratament al Institutului „Gustave Roussy”, din Paris, unitate medicală unde a ajuns în stare gravă, la scurt timp după ce s-a aflat că suferă de limfom cu celule T, într-o formă extrem de agresivă. Fetița are în piept o tumoră de două kilograme ce nu poate fi operată și pentru a putea continua terapiile salvatoare, ce se vor întinde pe durata a cel puțin șapte luni, are nevoie de o sumă uriașă pentru bugetul părinților ei: 1.000.000 de euro.

La investigațiile computerizate a fost descoperită tumora de două kilograme

Trista și dramatica poveste a Otiliei și-a scris primele file recent, în urmă cu ceva mai mult de două luni, atunci când specialiștii de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Capitală le-au dat părinților vestea cutremurătoare. Fetița lor, unicul lor copilaș, suferă de limfom cu celule T, un cancer extrem de agresiv. De altfel, în pieptul micuței, oncologii au descoperit cu ajutorul investigațiilor computerizate (RMN, CT cu substanță de contrast) o tumoră uriașă a cărei greutate a fost estimată la aproximativ două kilograme. Formațiunea este atât de mare și de agresivă, încât i-a cuprins un plămân și foarte multe vase de sânge.

Trei săptămâni, cinci spitale și mai multe diagnostice

Înainte de a primi acest verdict crunt, Mirela-Georgiana (35 de ani) și Paul Oncescu (37 de ani) își duseseră fetița la medici din cinci spitale. Timp de trei săptămâni, fetița a fost examinată de pediatri, dar și de specialiști în pneumologie pentru a afla de ce micuța lor tușește destul de rău și de ce respirația îi este însoțită de un hârâit. Alergia, astmul sau o malformație care duce la îngustarea căilor respiratorii au fost ipotezele medicale luate inițial în calcul de specialiști. Ba chiar s-au gândit că Otilia – aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România – a înghițit un obiect care îi obturează căile respiratorii.

Otilia este internată la un spital din capitala Franței unde a început tratamentul

Acum, Otilia este internată cu mama ei la Institutul „Gustave Roussy” din Paris, unde a și început tratamentul. Medicii parizieni au răspuns apelului disperat al bieților părinți care au trimis în mai multe țări dosarul medical al fetiței lor. Drept urmare, cu toate resursele financiare pe care le aveau – economii, împrumuturi, ajutoare de la prieteni -, soții Oncescu și micuța lor au luat primul avion către capitala Franței, acolo unde s-a mutat, pentru cât timp va fi nevoie, și Paul, să fie aproape de copilul său grav bolnav.

„Disperați, am plecat din țară să nu pierdem copilul. Așa, i-am mai dat o șansă la viață”

„În chiar ziua în care am ajuns la Paris, din cauza degradării rapide a stării de sănătate a micuței noastre, medicii au decis internarea ei în regim de urgență, mult mai repede decât era planificat. Pentru că Otiliei i s-a făcut foarte rău în timpul zborului, am fost preluați de o ambulanță chiar de la scara avionului. Micuța noastră a fost internată pe loc și până seara, după ce a trecut prin foarte multe teste și investigații, primea prima doză de chimioterapie.

Tratament pe care îl face și astăzi, zilnic. De aceea am și plecat din țară extrem de rapid… Eram disperați să nu ne pierdem copilul. Așa, i-am mai dat o șansă la viață… O șansă de care trebuie să ne agățăm cu toate puterile… În România trebuia să așteptăm cu săptămânile pentru ceea ce fetița noastră a primit într-o singură zi în Franța, la «Gustave Roussy»”, ne-a povestit Paul Oncescu, tatăl micuței Otilia.

Tumora de două kilograme nu poate fi operată. Singura „armă” e chimioterapia

Din cauza profunzimii, dar și a poziției, tumora de două kilograme din pieptul Otiliei nu poate fi operată, sunt de părere oncologii parizieni. De aceea, specialiștii au gândit un plan personalizat, un tratament salvator cu citostatice cu ajutorul căruia să încerce să „topească” formațiunea tumorală care îi pune în pericol viața.

Medicația se va întinde, într-o primă etapă, pe durata a șapte luni împărțită în mai multe etape: în primele 36 de zile, micuța face zilnic ședințe chimio agresive, apoi tratamentul îi va fi administrat o dată la două, poate trei zile pentru ca în cea de-a treia etapă să se ajungă la ședințe planificate o dată la două săptămâni. În total, 44 de cure asociate cu 15 transfuzii de sânge pentru perioadele de aplazie în care imunitatea copilei – care acum a primit sprijinul unui psiholog și al unui nutriționist – va ajunge la zero, dar și câteva examinări CT și RMN.

Finalul, în cazul în care rezultatele vor fi cele anticipate de oncologi, va fi o perioadă suplimentară, de siguranță, de chimio de întreținere, de 18 luni.

„Îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne fie aproape, să fie lângă Otilia să o putem salva!”

„Aici, i-au făcut o sumedenie de analize și investigații – puncție în plămân, în osul iliac (n.r. – la șold) și în măduvă. I-au făcut și secvențiere genetică pentru a vedea dacă boala s-a extins în corp, dacă are metastaze. Și, mulțumim lui Dumnezeu, nu are! Suntem extrem de încrezători în medicii de aici, dar și în puterea de a lupta a fetiței noastre. O să urmeze o perioadă extrem de grea, cu ședințe chimio agresive… Să vedem cum va trece Otilia peste ele.

Noi facem tot ce ne stă în putință, dar avem mare nevoie de ajutor pentru a strânge banii de tratament. E sumă uriașă. Acum, doar în baza primelor estimări, cheltuielile se ridică la vreo 700.000 de euro, dar cu totul se va ajunge la aproximativ 1.000.000 de euro. O singură zi de spitalizare e aproape 3.000 de euro…

Îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne fie aproape, să fie lângă Otilia să o putem salva. Împreună să-i redăm copilăria furată de boală și să-i salvăm viața pentru care acum se luptă cu disperare!”, este apelul tatălui micuței Otilia pentru care oamenii s-au mobilizat și pe facebook, pe pagina de susținere „Save Otilia”.

Cei care doresc să o ajute pe Otilia o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «OTILIA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
PARTENERI - GSP.RO
„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Observatornews.ro
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Horoscop 29 iulie 2021. Gemenii sunt invitați la toleranță, nu la replici mai acide decât cele adresate lor
HOROSCOP
Horoscop 29 iulie 2021. Gemenii sunt invitați la toleranță, nu la replici mai acide decât cele adresate lor
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Știrileprotv.ro
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans
PUBLICITATE
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans