De Valentina Postelnicu,

Şerban Nicolae, atac la Renate Weber: „Nu sunt foarte convins că trecutul domniei sale de preşedinte al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Fundaţia Soros, este cel mai bun argument”

UPDATE ora 16.40 Renate Weber a fost votată de plenul Parlamentului pentru postul de Avocat al Poporului, în locul lui Victor Ciorbea, căruia i-a expirat mandatul.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a declarat, la Parlament că ALDE, partenerul „loial” al PSD la guvernare, ar fi putut găsi „soluţii mai potrivite” decât fostul europarlamentar Renate Weber pentru propunerea Coaliţiei de Avocat al Poporului.

„În ceea ce o priveşte pe Renate Weber, bănuiesc că ALDE ar fi putut găsi şi soluţii mai potrivite dar nu comentez, este vorba de o alianţă şi nu există motive pentru a respinge candidatura doamnei Renate Weber cu riscul de a periclita alianţa cu un partid loial şi bun partener în această perioadă din motive sau din raţiuni personale (…) Nu sunt foarte convins că trecutul domniei sale de preşedinte al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Fundaţia Soros, este cel mai bun argument”, a declarat Nicolae, la Senat.

Renate Weber, Peter Eckstein-Kovacs şi Cătălin Voinea Mic, validaţi în comisii

UPDATE ora 11.00 Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au validat, miercuri, prin vot în unanimitate, cei trei candidaţi propuşi pentru funcţia de Avocat al Poporului, constatând că aceştia au îndeplinit condiţiile pentru a candida.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

În plus, fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a primit, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, raport de validare pentru funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE), ceilalți doi candidați fiind respinși.

Pentru această funcţie s-au mai înscris Gabriela Moroianu şi Costin Mihai Păun.

Propunerile care au fost avansate de grupurile parlamentare pentru Avocatul Poporului sunt Renate Weber din partea PSD – ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.

Fostul europarlamentar Renate Weber a spus, în audiere, că numărul ordonanţelor de urgenţă trebuie „evitate, reduse la minim”.

Peter Eckstein-Kovacs a pledat ca instituţia Avocatului Poporului să fie una independentă.

Cătălin Voinea-Mic a evidenţiat că instituţia Avocatul Poporului trebuie să fie „echidistantă politic”, atacarea vreunei OUG nefiind legată de „interesul politic al vreunui partid”.

Armata Română vrea să evacueze în plină iarnă o familie cu opt copii!
Recomandări

Armata Română vrea să evacueze în plină iarnă o familie cu opt copii!

Comisiile juridice ale celor două Camere vor declanşa miercuri dimineaţă procedura parlamentară de numire a Avocatului Poporului.

Cei doi candidaţi vor fi audiaţi, începând cu ora 9.00, iar ulterior, raportul comisiilor va fi înaintat plenului Legislativului.

Luni, Victor Ciorbea a înaintat o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor prin care i-a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat.

În aprilie 2014, Victor Ciorbea a fost numit în funcția de Avocatul Poporului, fiind susţinut de PSD şi ALDE, la acea vreme.

Avocatul Poporului este numit în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.

Citeşte şi:

Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse