Hanul Boieresc, marcă proprie a PENNY, se distinge prin calitate și respect pentru tradiție. Produsele marcate cu acest simbol garantează că ingredientul principal este adus, procesat și ambalat cu mândrie și grijă în țara noastră.
În acest an, PENNY vine în întâmpinarea nevoilor gospodarilor și gospodinelor de a prepara cele mai gustoase feluri de mâncare. De la antreuri sărate până la deserturi dulci, Hanul Boieresc pune pe masă o ofertă variată, perfectă pentru a completa coșul de cumpărături de Paște, la prețuri prietenoase.
În fiecare pachet de cozonac cu nucă și cacao sau în fiecare felie de cașcaval afumat, regăsim gustul inconfundabil al sărbătorilor petrecute în jurul mesei în familie. Să nu uităm de făina de grău albă superioară – o alegere esențială pentru fiecare casă ce-și propune să coacă pâine sau plăcinte ca la mama acasă.
Așadar, cum să nu încercăm o rețetă de drob cu mezeluri de la Hanul Boieresc sau să nu desăvârșim masa de Sărbători cu un cozonac pufos, în care gustul bogat și textura crocantă a nucii întâlnește profunzimea aromei de cacao?
Și pentru că Paștele este și un prilej de a încerca lucruri noi, Chef Alex Petricean vine cu o propunere inedită de rețetă, șnițelașe în crustă de arpacaș cu sos de smântână cu castraveți și leurdă.
Păstrând tradiția, dar adăugând o notă personală, Chef Petricean va folosi produsele Hanul Boieresc pentru a reinventa o rețetă de Paște care, cu siguranță, va deveni noua vedetă a mesei:
Ingrediente pentru 4 persoane:
100g arpacaș Hanul Boieresc
50g muștar extra Hanul Boieresc
200g smântână 30% Hanul Boieresc
50g miere salcâm Hanul Boieresc
1 legătură leurdă
100g castraveți murați în oțet Hanul Boieresc
500g carne de vită gulaș Hanul Boieresc
150g făină
2 ouă
30g sare
10g piper
30ml ulei
Ulei pentru prăjit
1. Arpacașul se pune la fiert cu puțină sare.
2. Carnea se fasonează și se asezonează cu sare și piper.
3. Se spală leurda și se toacă tulpina mărunt. Frunzele se vor trage la tigaie ulterior.
4. Arpacașul se spumează, pe măsură ce fierbe.
5. Pregătim sosul: o lingură sănătoasă de muștar, o lingură de miere și o cutie de smântână Hanul Boieresc 30% grăsime.
6. Apoi tocăm castravetele și adăugăm tulpinile de leurdă deja tocate.
7. Scoatem arpacașul la răcit, întinzându-l pe o tavă și punem făina pe o altă tavă. Într-un castron vom bate un ou pentru panetaj.
8. Trecem carnea prin făină, ou, arpacaș și apoi iar făină.
9. Presăm șnițelașele în palme și le punem la prăjit.
10. După 3 minute le scoatem pe o tavă cu hârtie absorbantă.
11. La final se sotează leurda într-o tigaie încinsă cu puțin ulei până pocnește precum popcorn-ul.
“Masa pregătită de Paște este una dintre cele mai importante mese ale anului. Fie că vă aflați în dreptul aragazului sau la masa cea festivă, gustul pe care îl căutați trebuie să vă introducă în atmosfera acestei sărbători. Creativitatea, dar și tradiția, pe lângă verdele naturii și al diversității aromaticelor de sezon, versatilitatea ingredientelor de la Hanul Boieresc și buna dispoziție sunt elemente extrem de importante care vor face ca aceste sărbători să devină memorabile”, consideră Chef Alex Petricean.
Așadar, vă invităm să pășiți în lumea Hanul Boieresc pe penny.ro/hanul-boieresc și să redescoperiți plăcerea de a găti cu produse de calitate.
Un Paște plin de savoare, alături de cei dragi!