Mergi direct la conținut »
Patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt daţi dispăruţi, după o avalanşă în Norvegia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt daţi dispăruţi, după o avalanşă în Norvegia

Patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt daţi dispăruţi, după o avalanşă în Norvegia

Patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt în continuare dați dispăruţi, joi, 3 ianuarie, la o zi după ce au fost surprinşi cel mai probabil de o avalanşă în zona arctică a Norvegiei, au anunţat reprezentanţi ai Poliţiei locale.

Avalanşa s-a produs miercuri, 2 ianuarie, în regiunea Troms din nordul Norvegiei, o zonă foarte populară în rândul pasionaţilor de schi. Trei finlandezi şi un suedez schiau în acea regiune, iar dispariţiile lor au fost raportate la Poliţie în jurul orei 15:00 GMT.

Condiţiile meteorologice nu au permis echipajelor de salvare să îşi continue operaţiunile în cursul zilei de azi, deşi căutările nu au fost sistate în mod oficial.

„Cantitatea de zăpadă este uriaşă. Există riscul de a declanşa o nouă avalanşă… în plus, există şi o mică furtună în zonă”, a declarat, şeful Poliţiei din Troms, într-o conferinţă de presă Astrid Elisabeth Nilsen.

Echipajele de salvare au descoperit urme de schiuri care duc spre zona în care s-a produs avalanşa şi care nu mai ies din acea zonă.

„Poliţia presupune că toţi cei patru turişti au fost acoperiţi de avalanşă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei din Troms, într-un comunicat – dat publicităţii joi dimineaţă – citat de Agerpres.

În România, este risc mare de avalanşă în masivele Parâng, Retezat şi Şureanu. „Este multă zăpadă depozitată, dintr-o dată”.

 


Citește și… Și-a găsit mama naturală după 50 de ani! „Ea n-a avut de ales atunci. Părinții ei au obligat-o să renunțe la mine!”


 

Close
Închide
  Close