A fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale, a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.
Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate.
Joi, 6 aprilie, un bărbat care vinde maşini second-hand a sunat la numărul de urgență 112 și a reclamat că a găsit un dispozitiv suspect plasat sub mașină.
Potrivit surselor citate de Libertatea, bărbatul a sunat la numărul de urgență 112 și a spus că are sub mașina Audi, model vechi, ceva suspect lipit cu scotch. „Nu a sunat pe un ton alarmant, a spus senin că «parcă arată a petarde de Crăciun». Și la câte apeluri false sunt, dispecerul nu a sesizat un pericol, din tonul vocii bărbatului”, spun surse din Poliție.
„Operatorul i-a spus să rămână pe loc, că vine un echipaj la fața locului să verifice. Echipajul a sosit, a luat dispozitivul și lui i-au cerut să vină cu mașina la Secția 23, ca să continue verificările”, au mai transmis sursele ziarului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
valihaita • 12.04.2023, 22:30
Pana la un anumit punct operatorul 112 a procedat corect ! Evenimentul trebuia raportat ofiterului de serviciu care e pe langa fiecare dispecerat si acesta anunta serviciul pirotehnic ! Oricum in cazul acestor evenimente se pune in ascultare si SRI-ul mai ales daca s-a semnalat ca sub un auto e un pachet suspect legat cu scotch !