Mergi direct la conținut »
Polițiștii din Giurgiu învaţă tehnici de Ju-Jitsu. Peste 400 de agenți participă la un stagiu de pregătire
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Polițiștii din Giurgiu învaţă tehnici de Ju-Jitsu. Peste 400 de agenți participă la un stagiu de pregătire

Polițiștii din Giurgiu învaţă tehnici de Ju-Jitsu. Peste 400 de agenți participă la un stagiu de pregătire

Polițiștii din Giurgiu învaţă tehnici de Ju-Jitsu. Peste 400 de agenți din structurile operative participă, pe timpul verii, la un stagiu de pregătire tactică în Ju-Jitsu, în condiţiile în care "lupta cu infractorii reprezintă o provocare".

„Lupta cu infractorii reprezintă o provocare zi de zi şi am considerat că pregătirea în Ju-Jitsu, un sport de apărare, autoapărare, dar şi de contraatac pe ofensiva agresorului, este deosebit de necesară unui poliţist care lucrează în structurile operative. Am luat această decizie ca antrenamentele să se desfăşoare cu maestrul emerit Doru Galan, pentru că acesta are cunoştinţe pedagogice şi, astfel, procedeele de luptă şi apărare sunt mai uşor de asimilat de către poliţiştii din grupul ţintă, iar dumnealui a răspuns invitaţiei noastre, din pasiune şi din dorinţa de diseminare”, a precizat şeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, Cătălin Ţone, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, antrenamentele se desfăşoară în sala de sport a Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Giurgiu, peste 400 de poliţişti din structurile operative, desfăşurând un stagiu de pregătire tactică în serii de câte 20 de persoane, fiind antrenaţi de comisarul şef de poliţie dr. Doru Galan.

Cătălin Ţone a adăugat că poliţiştii fac pregătire de autoapărare şi psihofizică, fiind „exersate diferite situaţii, precum intervenţie în conflict, extragerea din mulţime, extragerea din autovehicul, încătuşare, mânuirea armamentului, transport forţat, introducerea în autospecială, apărare la atacuri variate”.

Doru Galan este preparator universitar la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti, antrenor al Lotului Naţional de Ju-Jitsu în cadrul Departamentului de Ju-Jitsu şi ofiţer responsabil cu pregătirea fizică în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.


Citește și:

VIDEO/ Preotul din Pietrișu, șofer pe microbuzul școlar: “Dacă nu făceam asta, mulți copii renunțau la școală”

Close
Închide
  Close