De Ana Hațeg, Raluca Diaconu,

UPDATE – 22 noiembrie, ora 11.05: În această dimineață, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș au oferit câteva explicații, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, potrivit ISU Timiș, în data de 18 noiembrie, echipa de cercetare la fața locului condusă de un procuror, a solicitat efectuarea detecției CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear-n.r.) la un apartament dintr-un imobil din Timișoara (strada Vaida Voievod nr.1), situat la etajul IV, pentru detectarea unor eventuale potențiale substanțe toxice, în urma deratizării.

„Verificările s-au realizat cu rigurozitate, de la intrarea în imobil și pe fiecare etaj, iar unicele valori de toxicitate au fost identificate într-un apartament situat la etajul IV”, precizează ISU Timiș, care menționează că în apartamentul respectiv nu se aflau persoane.

„Având în vedere acest aspect, în jurul orei 22:30, s-a dispus evacuarea preventivă a locatarilor din acest imobil”, se mai arată în comunicat.

Echipe mixte, formate din polițiști și pompieri, s-au deplasat la fiecare locuință și au discutat cu locatarii despre necesitatea punerii în aplicare a măsurilor de evacuare și de relocare temporară a acestora, până la finalizarea acțiunilor de către echipele specializate.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Pentru informarea locatarilor, personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament existent în imobil. De asemenea, s-a efectuat și verificarea din exterior, pentru identificarea apartamentelor în care ar mai exista persoane (lumini aprinse).

Ulterior evacuării locatarilor din imobil, personalul specializat a intervenit pentru aerisirea spațiilor, cu ajutorul motoventilatoarelor, operatiune care presupune un real disconfort din cauza zgomotului generat.

Mai mult, în toată aceasta perioadă, la fața locului au fost angrenate forțe și mijloace considerabile pentru gestionarea situației, atât în interior, cât și în exterior (trafic intens).

Totodată, în toată perioada restricționării accesului în imobil, polițiștii au asigurat paza clădirii, zi și noapte, fără a fi sesizate surse de lumină în clădire sau alte activități care să indice existența altor locatari în interior.

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor
Recomandări

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor

 

Potrivit tion.ro, apartamentul controlat de autorități, despre care vorbește ISU Timiș, nu coincide cu cel în care locuiește pensionarul, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu au precizat dacă, totuși, bărbatul a rămas în toată această perioadă în locuința sa.


Bărbatul locuiește în blocul de pe strada Vaida Voievod numărul 1 și de luni până joi a dormit liniștit în imobilul evacuat, scrie tion.ro.

Pensionarul spune că a petrecut ultimele zile uitându-se la televizor și că nu a fost anunțat că trebuie să evacueze.

„Eu de acum sunt evacuat. Eu am avut totul, alimente acasă, sunt la pensie. De două-trei zile nu ies afară. Nu are rost așa să mă plimb. Acum mi-au spus poliția. Azi-noapte am dormit acasă la mine, aici. Patru-cinci zile am stat acasă, mi-am făcut aprovizionarea, sunt pensionar. Am fost acasă la televizor și am dormit. Au bătut la ușă. Dacă trece o oră-două mă ia cu somn. Trebuie să mă duc la doctor. Autoritățile au spus că să se facă analize și probabil deseară”, a declarat pensionarul, joi dimineață.

Citeşte şi:

Directorul DSVSA Harghita: „Ursul avea leziuni interne grave, care ar fi condus în scurt timp la moartea sa”. Ce spune despre acțiunea serviciilor veterinare

Ce era Cotroceni înainte să devină locul râvnit de președinți | Despre duhurile și fricile care încă bântuie locul

Dosarul trebuie luat de la zero! Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani: „Acolo nu este un singur autor!”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre