Mergi direct la conținut »
Presa străină a anunțat decesul regelui Mihai I al României
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Presa străină a anunțat decesul regelui Mihai I al României

Presa străină a anunțat decesul regelui Mihai I al României

Presa străină a anunțat decesul regelui Mihai I al României la scurt timp după ce Casa Regală a confirmat decesul. 

Primii care au anunțat decesul regelui Mihai au fost jurnaliștii de la The Associated Press. Aceștia au scris: ”Casa regală a României spune că Regele Mihai, cel care a condus România în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a murit în Elveția la 96 de ani”.

Și agenția de presă reuteres a publicat o știre în care anunță decesul Majestății Sale. Agenția britanică scrie pe lângă faptul că Regele Mihai a murit și că acesta s-a retras din viața publică din cauza bolii în 2016.

”Verișor al reginei Elizabeta a Marii Britanii, Mihai a fost forțat să abdice în 1947 după ce puterea în România a fost preluată de către comuniști și a locuit în exil în vest zeci de ani. A suferit o intervenție chirurgicală pentru leucemie și cancer”.

BBC News a anunțat decesul regelui Mihai I al României printr-un Breaking News și alertă pe alicația de mobil. Jurnaliștii britnici sublinează faptul că Mihai a fost unul dintre ultimii dintre liderii de stat din al doilea Război Mondial care mai trăia.


Citește și: VIDEO/ Reportajele Libertatea: ”Ultima tonă. Am fost miner la Uricani”, episodul 1. Când statul le dă minerilor ultimul șut…


 

Close
Închide
  Close