Mergi direct la conținut »
Președintele Cataloniei a anunțat că nu va organiza alegeri anticipate și va lăsa parlamentul regional să decidă legat de independență
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Președintele Cataloniei a anunțat că nu va organiza alegeri anticipate și va lăsa parlamentul regional să decidă legat de independență

Președintele Cataloniei a anunțat că nu va organiza alegeri anticipate și va lăsa parlamentul regional să decidă legat de independență

Carles Puigdemont, președintele Cataloniei anunță că nu vor fi organizate algeri anticipate în Catalonia, în luna decembrie deoarece nu s-a ajuns la un acord cu partenerii de guvernare, scrie La Vanguardia.

UPDATE 18.20: Într-o declarație de presă, ținută cu trei ore mai târziu decât era anunțat, Puigdemont a anunțat că nu va dizolva parlamentul regional și nici nu vor avea loc alegeri anticipate, deoarece nu a reușit să obțină susținerea necesară.

Declarația lui vine după ce în cursul zilei presa spaniolă dădea ca sigură organizara alegerilor anticipate pe data de 20 decembrie.

”Datoria mea este să asigur că sunt deschise toate canalele de negociere și vom găsi cea mai bună soluție pentru a evita aplicarea articolului 155. Nu există nicio garanție care să justifice organizarea de alegeri anticipate.

Am încercat să obțin garanțiile necesare pentru organizarea acestor alegeri dar nu am primit niciun răspuns rezonabil din partea  pentru efectuarea acestor alegeri, dar acest lucru nu a primit un răspuns responsabil din partea PP (n.r. Partidul Poporului din Catalonia) care a profitat tensiunile din ultima vreme”, a declarat președintele Cataloniei.

După ce a confirmat că nu organizează alegeri deoarece nu primește garanții de la Guvern la 155, Puigdemont anunță că Parlamentul va decide asupra independenței Cataloniei.


În condițiile în care Madridul a anunțat că vineri, Senatul va decide dacă aprobă activarea Articolului 155 din Constituție și preluarea controlului asupra conducerii regiunii Catalonia, președintele Carles Puigdemont urmează să anunțe dizolvarea parlamentului regional și organizarea de alegeri anticipate pe 20 decembrie, scrie La Vanguardia.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Această decizie vine în contextul în care premierul spaniol a anunțat că vor organiza alegeri anticipate în Catalonia în luna ianuarie a anului viitor.

După o ședința de șapte ore, care a avut loc miercuri seara și mai multe întâlniri avute în timpul dimineții, s-a stabilit că singura mișcare strategică posibilă pentru Catalonia este organizarea a unor alegeri anticipate, pentru a amâna cât mai mult posibil aplicarea Articolului 155 și intervenția Madridului în auto-guvernarea regiunii nord-estice, scrie La Vanguardia.

Această mișcare a puterii de la Barcelona este obligatorie întrucât divizarea din itneriorul partidului lui Puigdemont continuă și s-a putut ajunge până acum la o declarație de independență care să convină tuturor.


Citește și: S-au schimbat condițiile minime în celulă, din ordinul ministrului Toader. Deținuții vor avea interfon și duș cu regulator de temperatură

Close
Închide
  Close