„Nu am nici o îndoială. Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată. Dacă există probleme sau apare o situaţia în care oamenii se ceartă şi viaţa (n.r. – reprezentanţilor forţelor de ordine) este în pericol, trageţi pentru a ucide”, a declarat Duterte miercuri seara într-un discurs televizat.

„Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt”, a ameninţat şeful statului filipinez, după ce aproximativ 20 de persoane din cartierul San Roque, Manila, au protestat în fața polițiștilor, fără a avea autorizaţie, cerând ajutor din partea statului pentru a supravieţui.

Izolarea unei bune părţi a populaţiei ţării şi normele stricte de carantină au împiedicat milioane de persoane din cartierele sărace ale capitalei care îşi duc traiul de pe o zi pe alta să găsească modalităţi de a supravieţui.

Duterte a acuzat grupuri civile de stânga că instigă la proteste. „Stângiştilor, voi nu sunteţi guvernul. Nu mai provocaţi probleme şi tulburări pentru că, până se încheie epidemia, voi ordona să fiţi arestaţi!”, a ameninţat preşedintele filipinez.

Acesta a obţinut săptămâna trecută „puteri speciale” din partea Congresului pentru a combate pandemia.


”Dacă există probleme, trageți pentru a ucide!”, a fost ordinul președintelui filipinez pentru poliție și armată
Polițiști filipinezi laun punct de control dela granița dintre provincia Rizal și Marikina City Foto: EPA

Apărătorii drepturilor omului şi grupurile civile au denunţat joi declaraţiile preşedintelui, critici care s-au extins rapid pe reţelele sociale, unde hashtagul #OustDuterte (înlăturaţi-l pe Duterte) a devenit Trend Topic începând de miercuri seara, notează Agerpres.

Citeşte şi:

Cinci cadre medicale de la Institutul Matei Balș din București, confirmate cu COVID-19

Cehii nu mai fac bere pentru vânzarea la halbă, care reprezenta 40% din producţia totală

SUA, cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei COVID-19

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI