Mergi direct la conținut »
Preşedintele PMP cere demisia ministrului Culturii, pentru că "îi umileşte pe români"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Preşedintele PMP cere demisia ministrului Culturii, pentru că "îi umileşte pe români"

Preşedintele PMP cere demisia ministrului Culturii, pentru că „îi umileşte pe români”

Preşedintele PMP cere demisia ministrului Culturii, George Ivașcu, printr-un mesaj postat pe Facebook, pentru că îi umileşte pe români, iar majoritatea PSD-ALDE a "îngropat Centenarul. Astfel, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, consideră că trebuie să plece. În luna aprilie, o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivașcu, a fost respinsă în Parlament. Atunci, liberalii ceruseră demiterea lui Ivașcu, pe care îl acuzau că prin acţiunile şi declaraţiile sale, a demonstrat incoerenţa actului de guvernare ”privind Centenarul”. [caption id="attachment_2328703" align="aligncenter" width="620"] Ministrul Culturii, George Ivașcu, la recepția de Ziua Națională a Franței[/caption]

„DEMISIA! Ministrul Culturii îi umilește pe români

Majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv și irevocabil Centenarul. Guvernul Dăncilă are cu totul alte preocupări în anul care marchează 100 de ani de constituirea României Mari. Din cauza unei guvernări total iresponsabile, am ratat sărbătorirea celui mai important eveniment din istoria românilor. Deși partidul nostru a făcut numeroase apeluri la mobilizarea și implicarea întregii societăți românești în celebrarea mărețului act istoric, Executivul PSD-ALDE a dovedit o totală ignoranță față de românii din țară și din afară.

Într-un dispreț fără margini, Ministerul Culturii, cel responsabil pentru organizarea Centenarului, derulează evenimentele dedicate acestei sărbători, într-o neînțeleasă lipsă de transparență și de comunicare cu societatea. Fără un minim de promovare a acestei mari sărbători, românii nu se pot simți mândri de marile realizări ale înaintașilor noștri care au dus la îndeplinirea obiectivului de veacuri al românilor: Marea Unire.

Ministerul Culturii își manifestă indolența și disprețul total față de Parlament. Ca deputat al României, am adresat, încă din luna martie, mai multe interpelări și o întrebare legate de desfășurarea evenimentelor privind Centenarul. Nu am primit niciun răspuns. Ori este vorba de o încălcare gravă a comunicării între intstituții în termenele legale prevăzute ori există motive pentru a ascunde felul în care sunt cheltuiți banii destinați manifestărilor prilejuite de Centenar.

Într-o interpelare adresă ministrului Culturii Ivașcu în data de 21.03.2018, solicitam informații publice legate de criteriile care au stat la baza selectării proiectelor ce au primit bani pentru organizarea unor evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, precum și calendarul evenimentelor.
Doresc detalii de la minister în acest sens, mai ales că sunt finanțate unele proiecte care nu prea au legătură cu actul din 1918, cum ar fi Festivalul Cerbul de Aur sau Centrul de Excelență NATO pentru Protecția Mediului. Ministerul de resort s-a acoperit, însă, de o mare tăcere, poate complice cu unele adevăruri care stau ascunse în sertarele din luxoasa clădire de pe malul Dâmboviței. Există un mare mister legat de modul în care au fost selectate proiectele Centenarului, iar lipsa prezentării criteriilor de selecție, creează suspiciuni în privința resurselor alocate.

Într-o altă întrebare adresată ministrului George Ivașcu, pe 16.05.2018, am cerut detalii referitoare la situația proiectului ”Muzeul Virtual al Unirii”, care trebuia să fie funcțional din luna aprilie, dar nici astăzi nu se știe nimic de soarta lui. De altfel, mai toate propunerile de finanțare sunt în mare întârziere și așa trece pe lângă noi un mare prilej de a aduce un omagiu înaintașilor noștri care au creat Unirea. Avem bani (bugetul pentru Centenar a fost votat de la începutul anului), dar incapacitatea managerială și iresponsabilă a guvernanților vor duce la imposibilitatea de a-i folosi pentru celebrarea Marii Uniri de acum 100 de ani.

Demisia, domnule Ministru Ivașcu! Plecați și recunoașteți că sunteți cel mai slab ministru al Cuturii din istoria acestei țări!”, a scris acum Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.


FOTO: Facebook.com


Citește și: EXCLUSIV/ Pepe își dorește un băiat, dar rămâne cu dorința. “Cel de-al treilea copil nu mai vine, nu vrea Raluca”


 

Close
Închide
  Close